Baldur’s Gate 3 yıl bitmeden Xbox’a gelecek

Baldur's Gate 3

Bu yılın en iyi oyunlarından Baldur’s Gate 3, yıl bitmeden Xbox Series X ve S’e gelecek. Ancak Series S’te önemli bir özellik olmayacak.

Oyun dünyasının en köklü ve en sevilen RPG serileri arasında yer alan Baldur’s Gate serisi, yıllar sonra yeniden oyun dünyasının gündemine oturmuş durumda. İlk olarak 2020 yılında erken erişime açılmış olmasına rağmen tam sürümü için kullanıcıları bugüne kadar bekleten Baldur’s Gate 3, nihayet bu ayın başında oyunseverlerle buluştu. Oyunun uzun zamandır beklenen tam sürümü, 3 Ağustos’ta yayınlandı. Divinity serisinin de arkasındaki stüdyo olan Larian Studios tarafından geliştirilen oyun, tek kelimeyle muhteşem bir başlangıç yaptı.

2023’ün en iyi oyunları arasına şimdiden adını yazdıran Baldur’s Gate, satış performansıyla da tüm beklentilerin üzerine çıktı. Üstelik bunu Xbox olmadan yaptı. İlk aşamada PC’ye gelen, 6 Eylül’de PlayStation 5’de gelecek olan oyun, Xbox versiyonu henüz hazır olmadığı için Xbox için bir çıkış tarihi açıklamadı. Ancak bu durum çok yakında değişecek. Oyunun arkasındaki stüdyo olan Larian Studios, bugün bir açıklama yayınlayarak Baldur’s Gate 3’ün yıl bitmeden Xbox Series X ve S’e geleceğini duyurdu. Ancak Series S’te önemli bir özellik olmayacak.

Baldur's Gate 3

Baldur’s Gate 3’ün Xbox’a gelişinin gecikmesinin başlıca sebebi, Microsoft’un Xbox Series X’te olan her özelliğin Series S’te de olacağının sözünü vermesiydi. Ancak Series S’in teknik donanımı oyunun yerel co-op özelliğini kaldıramıyor olması işleri karıştırdı. Hatta Microsoft bu sorunu çözmesi için Larian Studios’a kendi ekibini bile gönderdi ama bu sorun bir türlü aşılamadı. Microsoft da sonunda umudu kesmiş olacak ki Larian Studios’un oyunu Series S’e yerel co-op desteği sunmadan çıkarmasına izin verdi. Böylece oyunun Xbox’a gelmesinin de önü açıldı. Çünkü oyun zaten Xbox’a hazırdı. Sadece Series S’teki yerel co-op sorununun çözülmesi gerekiyordu. Microsoft bu ısrarından vazgeçince oyunun önündeki engel de kalkmış oldu.

Elon Musk: “Facebook halkı kandırıyor”