Baldur’s Gate 3, 2023’te geliyor

Baldur's Gate 3

Uzun süredir beklenen ama tam sürümünün çıkışı sürekli ertelenen Baldur’s Gate 3’ün 2023’te oyun severlerle buluşacağı kesinleşti.

Baldur’s Gate aslında fantezi RPG türünün öncülerinden olsa da sonraki yıllarda Diablo ya da Warcraft gibi popülerliğini koruyamadı. Ancak bu durumu değiştirmek isteyen Larian Studios, yeni bir Baldur’s Gate oyununu oyun severlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Ne var ki oyunun çıkışı ertelendikçe erteleniyor. Erken erişime 2020’nin ekim ayında açılan Baldur’s Gate 3, aradan iki yıl geçmesine rağmen hala tam sürümünü yayınlayamadı. Neyse ki gelen son haberler, oyunun tam sürümünün çıkışının nihayet gerçekleşeceğini gösteriyor.

Hatırlarsanız daha önce yapılan açıklamada, yeni Baldur’s Gate oyununun tam sürümünün 2023’te yayınlanacağı duyurulmuştu. Ancak hem bu açıklamanın üzerinden epey vakit geçtiği, hem de daha önce benzer açıklamalardan geri adım atıldığı için bu tarihin hala geçerli olup olmadığı bilinmiyordu. Neyse ki Larian Studios’tan yeni bir açıklama geldi ve Baldur’s Gate 3’ün daha önce açıklandığı gibi 2023’te oyun severlerle buluşacağı kesinleşti.

Baldurs Gate 3

Larian Studios, şimdilik oyunun çıkışı için net bir tarih paylaşmadı. Ancak oyunun kesin çıkış tarihinin de önümüzdeki ay netlik kazanması bekleniyor. Çünkü stüdyo çıkış tarihi hakkında gerekli açıklamayı aralık ayında yapacağını açıkladı.

Oyunun 1. kısmı erken erişime açılmıştı. Tam sürümün yayınlanmasıyla birlikte 2. ve 3. kısım da oynamaya açılacak. Ancak stüdyo sadece iki yeni bölümün değil yenilenmiş ilk kısmın da oyun severlere daha farklı bir deneyim sunacağını söylüyor.

Volvo yeni elektrikli SUV’u EX90’ı tanıttı