Baldur’s Gate 3 oynanış süresiyle iddialı geliyor

Baldur's Gate 3

Önümüzdeki PlayStation 5 ve PC’ye gelecek olan Baldur’s Gate 3’ün oynanış süresi belli oldu. Yeni Baldur’s Gate oyunu oldukça iddialı geliyor.

Oyun dünyasının en köklü ve en sevilen RPG serileri arasında yer alan Baldur’s Gate serisi, bu yıl yepyeni bir oyunla oyun severlerin karşısına çıkacak. Uzun zamandır merakla beklenen Baldur’s Gate 3, önümüzdeki ay oyunseverlerle buluşacak. Bir süredir beta sürümü erişime açık olan oyunun full versiyonu 3 Ağustos’ta çıkacak. İlk aşamada sadece PC’ye gelecek oyun, 31 Ağustos’ta da PlayStation 5 oyuncularıyla buluşacak.

Oyunseverler Baldur’s Gate 3’ün tam sürümünün çıkışı için gün saymaya devam ederken, oyun hakkında yeni detaylar da ortaya çıkıyor. Son olarak da oyunun oynanış süresine dair önemli detaylar paylaşıldı. Oyunun arkasındaki stüdyo olan Larian Studios’un açıklamasına göre yeni Baldur’s Gate oyununda ortalama bir oynanış 75-100 saatlik bir deneyim sunacak. Ancak oyunu tam anlamıyla deneyimlemek isteyen oyuncular, çok daha uzun bir macerayla karşı karşıya olacak.

Baldurs Gate 3 2

Tek bir karakterle oyunun her yönünü keşfetmek isteyen ve bu amaç doğrultusunda yan görevleri de tamamlayan oyunseverleri yaklaşık 200 saatlik bir deneyim bekliyor ki bu da Baldur’s Gate 3’ün parasının hakkını veren bir oyun olacağını gösteriyor. Çünkü oyunun beta sürümüne gelen tepkiler oldukça olumlu. Bu yorumlar sayesinde zaten etkileyici bir deneyimin oyunseverleri beklediğini biliyoruz. Şimdi bir de bu deneyimin 200 saat sürebileceği açıklanınca, yeni Baldur’s Gate oyunu daha da heyecan verici bir alıyor.

Oyun ilk aşamada PC ve PlayStation 5’e çıkacak olsa da gelecekte Xbox konsollarına gelmesi de gündemde. Larian Studios, oyunun Xbox versiyonunu geliştirirken bazı teknik sorunlarla karşılaştıklarını, bu yüzden Xbox versiyonunu PC ve PlayStation 5 versiyonları ile birlikte çıkaramadıklarını söylüyor. Stüdyo bu versiyon üzerinde çalışmaya devam ettiklerini belirtiyor. Ancak Xbox versiyonu için henüz net bir tarih verilmiş değil.

Apple kendi ChatGPT’sini kullanmaya başladı