Sony Xperia 5 V resmen tanıtıldı

Sony Xperia 5 V

Merakla beklenen Sony Xperia 5 V, dün resmi olarak tanıtıldı. Snapdragon 8 Gen 2’den güç alan telefonun en kayda değer yeniliği kamerasında.

Japon teknoloji devi Sony son dönemde akıllı telefon pazarında geri planda kalmış olsa da her yıl akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Yeni orta segment akıllı telefonu Sony Xperia 10 V’u 18 Mayıs’ta kullanıcılarla buluşturan Sony, dün de yeni amiral gemisi akıllı telefonu Sony Xperia 5 V’nin lansmanını gerçekleştirdi.

Son dönemde çıkan pek çok amiral gemisi akıllı telefon gibi Sony Xperia 5 V’de Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alıyor. Telefon, 6.1 inçlik OLED bir ekranla geliyor. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Telefonda Snapdragon 8 Gen 2 yonga setine 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Depolama alanı microSD hafıza kartı ile arttırılabiliyor.

Sony Xperia 5 V 2

Sony Xperia 5 V’nin geçtiğimiz yıl çıkan öncülünden ayrıştığı en önemli noktalardan biri arka kamerası. Çünkü Sony Xperia 5 IV’teki üçlü arka kameranın yerini bu kez çift arka kamera alıyor. Arkadaki lens sayısı azalırken, arka kameranın ana lensi çok daha gelişmiş bir sensörle değiştiriliyor. Sony Xperia 5 V’in ana lensi, Xperia 1 V’de de kullanılan 1/1.35 inçlik 52 megapiksellik lens. Ona 12 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 12 megapiksel.

Batarya tarafına geldiğimizde karşımıza 5000 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Telefonun şarj hızı ise 30 W. Sony 30 W’lık (ayrı satılan) şarj aleti ile yarım saatte yüzde 30 şarja ulaşacağını söylüyor. Öte yandan Snapdragon 8 Gen 2’nin gelişmiş özellikleri sayesinde 5000 mAh’lık bataryanın Xperia 5 IV’deki 5000 mAh’lik bataryadan daha uzun süre dayanacağı tahmin ediliyor.

1000 euro’ya satışa çıkacak olan Sony Xperia 5 V, bu ayın sonuna doğru raflardaki yerini almış olacak.

Sony Xperia 5 V

Xiaomi telefonlarına ilgi azaldı