Dragon Age: The Veilguard’ın Çıkış Tarihi Açıklandı

Dragon Age: The Veilguard

Dragon Age: The Veilguard için beklenen açıklama geldi. Heyecanla beklenen yeni Dragon Age oyununun çıkış tarihi resmi olarak duyuruldu.

Tüm zamanların en sevilen RPG serilerinden biri olan Dragon Age serisinin hayranları, tam 10 yıldır yeni bir Dragon Age oyunu için bekliyordu. 2014 yılında çıkan Dragon Age: Inquisition’dan sonra bu seriye uzunca bir ara veren BioWare, sonunda bu hayranlara istediğini vermeye hazır görünüyor. Heyecanla beklenen yeni Dragon Age oyunu, bu yıl bitmeden oyunseverlerle buluşacak. BioWare, bugün bir paylaşım yaparak Dragon Age: The Veilguard’ın 31 Ekim’de çıkacağını duyurdu.

Dragon Age The Veilguard 3 1

Dragon Age: The Veilguard’ın yapımına Baldur’s Gate 3 çıkmadan çok önce başlandı. Bu yüzden BioWare’in Baldur’s Gate 3’ün başarısından ders çıkarıp, bunları kendi oyununda değerlendirme şansı olmadı. Ancak buna rağmen The Veilguard ile Baldur’s Gate 3 arasında pek çok benzerlik olacak gibi görünüyor. Baldur’s Gate 3’te olduğu gibi Dragon Age: The Veilguard’da da oyuncular kendi karakterlerini yaratacak ve yollarına çıkan farklı sınıflardan karakterleri yanlarına alarak bir ekip oluşturacak. Bu ekibe hangi sınıflardan hangi karakterleri aldığınız, oyun deneyimini epey etkileyecek. Ne var ki Baldur’s Gate 3’ün aksine The Veilguard’da bu yan karakterleri biz kontrol etmeyeceğiz. Yine de oyunun bu yapısı, Baldur’s Gate 3 sonrası benzer bir oyun arayanları çekmek için yeterli olabilir.

Yeni Dragon Age oyunu, 31 Ekim’de PC, PlayStation 5 ve Xbox Series X/S’e yönelik olarak satışa sunulacak.

PlayStation Plus’a Ağustos Ayında Gelecekler-Gidecekler Açıklandı