Baldur’s Gate 3’ün Kutulu Xbox Sürümü Birden Fazla Diske Sahip

baldurs gate 3 2

Baldur’s Gate 3 yakın zamanda kutulu ya da diğer adıyla fiziksel sürümüyle Xbox için piyasaya sürülecek. Yapımcılar fiziksel sürümün tek diskle sınırlı kalmadığını açıkladı.

Larian Studios’tan Swen Vincke’in açıklamasına göre Baldur’s Gate 3‘ün fiziksel sürümü Xbox için 4 diskten oluşuyor. Swen Vincke, 4. diskte 500 MB’lık veri olduğunu, oyunu 3 diske sığdırmak için içerik çıkarmak istemediklerini söyledi. Böylece oyunun kutulu sürümünü satın alan Xbox kullanıcıları, internetten ekstra içerik indirmeden yapımın tam sürümünü konsola yükleyebilecek.

baldur's gate 3

Bugünlerde çoğu oyun tek disk olarak çıkıyor, ancak bazılarında biri veri, biri de oyun diski olmak üzere 2 disk bulunuyor. Nadir durumlarda büyük içeriklere sahip oyunlar parçalara ayrılıp, 3 disk olarak piyasaya sürülebiliyor. 4 disk ise pek görülmeyen bir durum. Geçmiş senelerde çok diskli oyunlar satışa çıktı. Mesela 1998’de çıkan Riven’da 5 disk vardı. Everquest 2 de 10 diskle piyasaya sürüldü.

baldur's gate 3

Orijinal Baldur’s Gate oyunu BioWare tarafından geliştirildi ve 1998’de piyasaya sürüldü. Çok sevildi ve sonra devam yapımı geldi. 2003’te 3. oyunun geliştirilmesine başlandı. Fakat oyunun haklarına sahip olan Interplay firması mali krize girdi ve kendisine bağlı olan geliştirici Black Isle Studios’u kapattı. Böylece Black Isle’ın üstünde çalıştığı Baldur’s Gate 3: The Black Hound, Baldur’s Gate: Dark Alliance 3 ve Fallout 3 oyunları da iptal oldu. Baldur’s Gate 3 de yıllarca ortalıktan kayboldu, bazen hakkında dedikodular çıksa da oyun bir türlü kendini göstermedi. Ancak Larian Studios beklenen duyuruyu 2019’da yaptı.

Yeni Apple Pencil Bu Ay Duyurulacak