Apple iPhone 15’lerle birlikte yeni AirPods Pro’yu da tanıtacak

123 19

Apple’ın gelecek hafta iPhone 15’lerle birlikte yeni Apple Watch’ları tanıtması bekleniyor. Fakat bunlar haricinde yeni AirPods Pro modeli de tanıtılacak. İşte detaylar…

Apple’la ilgili güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman’a göre teknoloji devi önümüzdeki hafta iPhone 15 etkinliğinde USB-C’li AirPods Pro‘yu duyuracak. Fakat Gurman bağlantı noktasının değişmesi dışında AirPods Pro’da başka yenilik olmayacağını da vurguladı. Yeniden tasarlanmış görünüme, gelişmiş donanım özelliklerine ve USB-C’ye sahip yeni nesil AirPods’ların 2024’ten önce gelmesi beklenmiyor.

Tanıtımda başka neler olacak? Apple geçtiğimiz günlerde 12 Eylül Salı etkinlik yapacağını resmen açıkladı. Bu etkinliğin başrolü tabii ki iPhone 15 ailesi olacak. iPhone 15’lerde özellikle yeni kamera özelliklerinin ön plana çıkarılacağı vurgulanıyor. Telefonlar dışında diğer önemli duyuru ise Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 olacak.

airpods pro

İleri sürülenlere göre Apple Watch Series 9‘daki en büyük yenilik işlemci olacak. Saatin işlemci dışında neredeyse bir önceki modelle aynı olacağı iddia ediliyor. Mark Gurman geçtiğimiz günlerde Apple Watch X’le ilgili paylaştığı raporunda Series 9’a değinmiş ve saati ‘ürün tarihindeki en küçük yenilemeye sahip cihaz’ olarak tanımlamıştı.

Apple Watch Series 9’la birlikte tanıtılacak olan Apple Watch Ultra 2 hakkında da havadisler var. Mark Gurman, Apple Watch Ultra 2‘de kasanın koyu titanyum renkte olabileceğini söylemişti. Hatta Apple’ın bu yeni rengi 1. nesil Ultra modelinin kasasında kullanmak istediğini, ancak son aşamada vazgeçtiğini ileri sürmüştü. ShrimpApplePro nickli Twitter kullanıcısı Gurman’ın söylediklerini doğruladı. ShrimpApplePro, Apple Watch Ultra 2’nin hem koyu titanyum hem de mevcut doğal titanyum rengiyle satışa sunulacağını iddia etti.

Apple, düşük maliyetli bir MacBook çıkarabilir