iPhone’lar için iOS 16.6.1 güncellemesi çıktı

123 18

Apple, iOS 16.6.1 güncellemesini paylaştı. Bu güncelleme kritik açığı kapatıyor.

iOS 16.6.1 güncellemesi Pegasus casus yazılımı tarafından kullanılan kritik açığı düzeltiyor. Citizen Lab, iOS işletim sisteminde NSO Group’un Pegasus casus yazılımını kullanmaya olanak sağlayan sıfırıncı gün açığı keşfetti. Söz konusu açık, iOS 16.6 yüklü iPhone’larda kullanıcıların haberi olmadan tehlikeli durumlar yaşamasına sebep olabiliyor.

Citizen Lab ortaya çıkardığı güvenlik açığını acil koduyla Apple’a bildirdi. Teknoloji devi iOS 16.6.1 güncellemesiyle güvenlik zaafiyetini ortadan kaldırmış oldu. Şunu da belirtelim, Apple Kasım 2021’de casus yazılımı geliştirdiği ve dağıttığı için NSO Group’a dava açmıştı.

iOS 16.6.1

16.6.1 sadece iPhone’lar için değil, iPad’ler için de çıktı. Cihazınızı Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme kısmından güncelleyebilirsiniz. Apple ve güvenlik uzmanları 16.6.1’i yüklemeyi şiddetle tavsiye ediyor.

Apple diğer yandan da iPhone 15’lerin tanıtımına hazırlanıyor. 12 Eylül Salı günü iPhone 15 serisiyle birlikte yeni Apple Watch’ların da açıklanması bekleniyor. Bu sene çıkacak olan iPhone serisinde Dynamic Island standart olarak yer alacak. Diğer yandan yeni iPhone’larda ekran çerçevesi biraz daha incelirken, kasa da biraz daha kavisli olacak. Yeni telefonlarda 28 nm sürecine dayalı olarak üretilen OLED ekran sürücü çipi kullanılacak. Şu anda mevcut iPhone’larda kullanılan bu çip 40 nm üretim sürecine dayanıyor. Peki 28 nm ve 40 nm arasındaki fark nedir? 28 nm daha fazla güç verimi sağlayacak. Bu da iPhone 15 serisine daha uzun kullanım süresi olarak yansıyacak.

Apple, düşük maliyetli bir MacBook çıkarabilir