USB-C’li AirPods Max 2024 sonunda çıkacak

123 22

Apple’ın yakın zamanda AirPods Max’i yenileyeceği ve USB-C bağlantılı model çıkaracağı iddia ediliyordu. Fakat gazeteci Mark Gurman’a göre böyle bir şey olmayacak.

AirPods Max‘te Lightning bağlantısının USB-C ile değişeceği söyleniyordu. Çeşitli kaynaklarda bu durum raporlanmıştı. Zaten Apple’ın Avrupa’daki yeni düzenlemelere uyması için bu değişikliği yapması gerekli. Kulaklığın bu sene sonunda ya da 2024’ün ilk çeyreği içinde çıkacağı ileri sürülüyordu. Fakat Apple’la ilgili güvenilir bir kaynak olan Mark Gurman’a göre USB-C’li AirPods Max, 2024 sonunda piyasaya sürülecek.

Mark Gurman yaptığı açıklamada, “Apple, AirPods Max’te USB-C kullanmayı planlıyor. Fakat revize edilmiş modelde H2 çipi, Personalized Volume, Adaptive Audio gibi özellikler olacağını düşünmüyorum. Kulaklığın çıkacağı zamana kadar planda değişiklikler olabilir. Yeni model 2024 sonunda satışa sunulacak” dedi. Eğer Gurman’ın dedikleri doğruysa bir sonraki AirPods Max’in mevcut modellerle neredeyse aynı olması muhtemel. Aradaki en önemli fark da sadece USB-C portu olacak görünüyor.

AirPods Max

Bunlarla birlikte Mark Gurman, Apple‘ın kutusuna dokunulmamış iPhone’lara son yazılım güncellemesini yüklemek istediğini ve bunun için planı olduğunu belirtti. Bir tüketici iPhone satın aldığı zaman cihazda eski iOS sürümü olabiliyor. Mesela üretimden çıkan ilk iPhone 15’ler iOS 17 yüklü olarak paketlendi. Fakat telefonlar satışa çıktığı dönemde iOS 17.0.1 zaten mevcuttu. Bu durum artık tamamen değişecek. Yani örneğini verdiğimiz iPhone 15, iOS 17 değil iOS 17.0.1 yüklü olarak kutudan çıkacak.

Gurman’ın aktardıklarına göre Apple, mağazalarda iPhone kutularının üzerine yerleştirileceği bir cihaz geliştirdi. Bu cihaz iPhone’u kablosuz olarak açabiliyor, yazılımı güncelliyor ve telefonu kapatıyor. Tüm bunları kutuyu açmaya gerek kalmadan yapıyor. Bahsettiğimiz sistemi mağaza çalışanları kullanacak. Müşteri iPhone’u almadan önce çalışanlar telefonu güncelleyecek ve son iOS sürümü yüklenmiş şekilde telefonu müşteriye verecekler. Apple bu sistemi yıl sonundan önce mağazalarında kullanmayı planlıyor.

Diablo IV Sezon 2: Kan Sezonu’nu oynamanız gereken beş neden