Apple, düşük maliyetli bir MacBook çıkarabilir

macbook air

Chromebook satışlarının hızla artması Apple’ı harekete geçirdi. Şirket 2024’te düşük maliyetli bir MacBook çıkarmaya hazırlanıyor.

Amerikalı teknoloji devi Apple faaliyet gösterdiği her alanda söz konusu en üst segment olduğunda zirveye oynuyor. Ancak iş orga segment ve giriş seviyesine geldiğinde Apple’ın varlığı oldukça kısıtlı kalıyor. Ancak son dönemde gelen haberler, şirketin bunu değiştirmeye niyetli olduğunu gösteriyor. MacRumors’ın haberine göre Apple, 2024’te düşük maliyetli bir MacBook modeli de piyasaya sürebilir.

Bildiğiniz gibi son dönemde notebook pazarı için eğitim dünyası oldukça önemli hale gelmiş durumda. Google’ın Chromebook’ları gibi düşük özellikli ama düşük maliyetli notebookları, son dönemde bu alanda yüksek satış rakamlarına ulaşıyor. Chromebook’ların yakaladığı bu başarının Apple’ı da harekete geçirdi ve şirketin kendi düşük maliyetli MacBook modelini çıkararak Chromebooklara rakip olabileceği söyleniyor.

MacBook

Bu yeni Mac modelinin 2024’ün ikinci yarısında çıkabileceği konuşuluyor. Öte yandan gelen bilgilere göre bu düşük maliyetli modelin Air ve Pro gibi Mac modellerine kıyasla çok daha ucuz olacağı söyleniyor.

Henüz Apple cephesinden konu hakkında resmi bir açıklama yapılmamış olsa da MacRumors tarafından paylaşılan rakamlar, şirketin böyle bir hamle yapmasının ne kadar mantıklı bir adım olacağını gözler önüne seriyor. MacRumors tarafından paylaşılan bilgilere 2019 yılında 13.9 milyon Chromebook satılırken, 2021’de bu rakam 33.5 milyona çıktı. Bu rakam 2023’te daha da yükseğe çıkması bekleniyor. Bu da düşük maliyetli notebook pazarının ne kadar yüksek potansiyele sahip olduğunu gözler önüne seriyor. Bu yüzden Apple’ın da bu alana girmek istemesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Pixel 8 Pro bir kez daha görüldü