AirPods Pro’daki bu durum tüketicilerin hoşuna gitmeyecek

123 1

Apple geçtiğimiz günlerde iPhone 15 serisini tanıttı. Yeni iPhone’larda iddialarda söylendiği gibi USB-C portu bulunuyor. Bağlantı noktasındaki bu değişiklik sadece telefonlarla sınırlı kalmadı. 2. nesil AirPods Pro da artık USB-C şarj kutusuna sahip. Fakat şirket her zamanki huyundan vazgeçmedi. Tüketicilere üzücü haberimiz var.

Apple, USB-C şarj kutusuna sahip AirPods Pro 2’yi siparişe açtı. Ancak yeni şarj kutusu ayrı olarak satılmıyor. Özetle USB-C bağlantılı şarj kutusu için yeni bir kulaklık almak gerekli. Bu durum 2024’te piyasaya sürülecek Apple Vision Pro gözlüğü ve 3. nesil AirPods Pro kulaklıklarla ilgili pazarlama taktiği. Sadece şarj kutusunu alıp kullanmak isteyen kullanıcılar içinse hayal kırıklığı. Bir yandan da klasik Apple hareketi.

airpods

İddilara göre Apple, Ekim ayında iPad Air 6 ve M3 işlemcili ilk Mac’leri duyurabilir. Belki iPad mini 7 de açıklanabilir. Güvenilir bir kaynak olan Mark Gurman’a göre bu tanıtımlar özel bir etkinlikle değil de, daha yüksek ihtimalle basın duyurusu şeklinde olacak. Bu sene başında M2 Pro ve M2 Max işlemcili MacBook Pro’lar da kısa video ve basın duyurusu ile açıklanmıştı.

Her ne kadar Mark Gurman iPad Air 6’nın açıklanabileceğini söylese de, bunun tam tersini belirten farklı iddialar da var. Hatta kısa süre önce yayınlanan bir raporda iPad Air 6 ve iPad mini 7’nin 2024’te tanıtılabileceği ifade edilmişti. Her iki tabletin iPad Pro’larla birlikte açıklanması da şaşırtıcı olmaz.

Apple yeni nesil tabletlerinde neler yapmayı planlıyor? Mark Gurman’a göre Apple mevcut Magic Keyboard’a yönelik eleştirileri ele alarak yeni modelde daha büyük trackpad sunacak. Gurman, iPad Pro‘nun yeni Magic Keyboard sayesinde daha fazla dizüstü bilgisayara benzeyeceğini vurguladı. Görünüşe göre 2024 model Pro tabletler 2018’den bu yana iPad Pro serisinde yapılan en büyük yeniliklere sahip olacak.

Blizzard’a Diablo 4 şoku! Tribünler boş kaldı