Apple yapay zeka kullanımı konusunda isteksiz

ChatGPT-5 yapay zeka

Apple yapay zeka kullanımı konusunda isteksiz. Apple, projelerinde korumacı olması ve çalışanlarından gizlilik beklemesiyle ünlüdür. Şimdi, The Wall Street Journal’a göre teknoloji devi, çalışanlarının ChatGPT’yi kullanırken yanlışlıkla özel verileri sızdırma olasılığından endişe ediyor. Bu senaryonun gerçekleşmesini önlemek için Apple’ın, ChatGPT’nin ve kodu otomatik olarak tamamlayabilen GitHub’ın Yardımcı Pilotu gibi diğer AI araçlarının kullanımını kısıtladığı bildirildi. Journal ayrıca Apple’ın kendi büyük dil modelleri üzerinde çalıştığını söylüyor.

Google, aramalara GPT tarzı yapay zeka ekleyecek

Nisan ayı başlarında The Economist Korea, üç Samsung çalışanının gizli bilgileri ChatGPT ile paylaştığını haberleştirmişti. Görünüşe göre, bir çalışan sohbet robotundan veritabanı kaynak kodunda hatalar olup olmadığını kontrol etmesini isterken, bir diğeri ondan kodu optimize etmesini istemiş,. üçüncü çalışan ise kayıtlı bir toplantıyı chatbot’a yükleyerek tutanak yazmasını istemişti.

ChatGPT-5

Apple yapay zeka kullanımı konusunda isteksiz

Apple’ın üretken AI araçlarının kullanımını nasıl kısıtladığı veya kullanımlarını tamamen yasaklayıp yasaklamadığı belli değil. Ancak Samsung’un durumunda şirket, çalışanların ChatGPT istemlerinin uzunluğunu bir kilobayt veya 1024 karakterlik bir metinle sınırladı.

yapay zeka

OpenAI’ler gibi büyük dil modelleri, daha fazla insan onları kullandıkça daha iyi hale gelir çünkü kullanıcıların etkileşimleri, daha fazla eğitim için geliştiricilere geri gönderilir. Örneğin, ChatGPT’nin hüküm ve koşulları, konuşmaların “onun sistemlerini iyileştirmek için AI eğitmenleri tarafından incelenebileceğini” belirtir. Apple gibi ketum bir şirket için kullanımların sınırlandırılması sürpriz değil. Bununla birlikte OpenAI, nisan ayında kullanıcıların sohbet geçmişlerini kapatmalarına ve böylece konuşmalarının eğitim için kullanılamamasına olanak tanıyan yeni bir gizlilik denetimi ayarını kullanıma sundu.

Twitter Microsoft rekabeti iyice kızıştı!