Twitter Microsoft rekabeti iyice kızıştı!

IBM, X platformdaki reklamlarını şimdilik askıya aldı. İşte tüm detaylar.

Elon Musk’ın kişisel avukatı Alex Spiro’nun Microsoft’u Twitter API’sini “yetkisiz kullanımlar ve amaçlar için” kullanmakla suçlayan bir mektup gönderdiği bildirildi. Spiro mektupta “Microsoft, anlaşmanın birden çok hükmünü uzun bir süre boyunca ihlal etmiş olabilir” diye yazdı.

Twitter Microsoft rekabeti iyice kızıştı! Özellikle Microsoft’u, olması gerekenden fazlasını kullanmak ve bu verileri izinsiz olarak devlet kurumlarıyla paylaşmak gibi Twitter verilerini uygunsuz şekilde kullanmakla suçluyor. Spiro ayrıca Microsoft’un veri kullanımı için ödeme yapmayı reddettiğini de yazdı.

Twitter beklenen özelliği sundu: Artık gizli saklı yok

Microsoft, Twitter verilerini API aracılığıyla yıllarca Xbox, Bing ve reklam araçlarıyla ilgili olanlar da dahil olmak üzere birçok üründe kullanmıştı. Ancak Twitter, API’sine ücretsiz erişimi sonlandırdıktan sonra Microsoft, web sitesinden uzaklaşmaya karar verdi. Twitter’ı reklamverenler için sosyal medya yönetim aracından kaldırdı ve ayrıca ekran görüntülerini ve klipleri Xbox konsollarından ve Windows’taki Oyun Çubuğundan doğrudan Twitter’a yükleme seçeneğini de kapattı. Teknoloji devi, bu kararların arkasındaki nedeni açıklamadı ancak Twitter, yeni API’sine erişmek isteyen kuruluşlardan ayda 50.000 dolara kadar ücret alıyor.

Twitter hatası yüzünden insanların çıplak fotoğrafları yayınlandı

Twitter Microsoft rekabeti iyice kızıştı!

Microsoft’un Twitter’ı sosyal medya yönetim aracından çıkarmasıyla ilgili bir tweet’e yanıt olarak Elon Musk, “Twitter verilerini kullanarak yasa dışı bir şekilde eğitim aldılar. Şimdi dava zamanı.” yazdı. Ayrıca, Musk ve Microsoft’un son zamanlarda inişli çıkışlı bir ilişkisi olduğunu ve eski teknoloji devinin ortağı OpenAI’yi kontrol ettiğini iddia ettiğini belirtmekte fayda var. ChatGPT yaratıcısına toplam 13 milyar dolar yatırım yapan Microsoft, iddianın “gerçekte doğru olmadığını” söyledi.

Twitter Blue aboneliği ucuz bir yıllık seçenek alıyor

Bu olayın bir davayla sonuçlanıp sonuçlanmayacağı henüz belli değil ancak Twitter, Microsoft’tan uygulamalarının veri kullanımını incelemesini talep ediyor. Twitter ayrıca Microsoft’un haziran ayına kadar şirketin verilerinin ne kadarına sahip olduğu ve bunların nasıl depolanıp kullanıldığı hakkında bir rapor sunmasını istiyor. Ek olarak, Microsoft’un devlet kuruluşlarına verilerine erişme iznini ne zaman verdiğini  de bilmek istiyor. Twitter Microsoft rekabeti iyice kızıştı!

Apple’ın artırılmış gerçeklik gözlüğünün çıkmasına yıllar var