Apple iOS 18’de üretken yapay zeka özelliklerine yer verecek

123 2

Analist Jeff Pu, Apple’ın iOS 18 ve iPadOS 18’de ChatGPT’yi takip eden yapay zeka özelliklerini kullanacağını söyledi.

Jeff Pu yayınladığı yeni araştırma raporunda Apple‘ın bu sene birkaç yüz adet yapay zeka sunucusu üreteceğini, ancak 2024’te sunucu sayısının önemli derecede artacağını belirtti. Pu, teknoloji devinin hibrit çözümden yana olduğunu da sözlerine ekledi. Şirket bulut tabanlı yapay zekayla, cihazda veri işleyen yapay zekanın kombinasyonunu kullanacak.

Apple her zaman kişisel verilerin gizliliğine önem verdiğini vurgulayan bir isim oldu. Jeff Pu’ya göre Cupertino merkezli firma yapay zeka teknolojisinde, kişisel verilerin gizliliğe uygun olarak nasıl kullanılması ve işlenmesi gerektiğini düşünüyor.

apple

Eğer her şey yolunda giderse yapay zeka özellikleri iOS 18 ve iPadOS 18’le birlikte iPhone ve iPad’lere eklenecek. En azından Jeff Pu’nun tahmini bu şekilde. Yine de Apple’ın bu teknolojiyi tam olarak nasıl kullanacağı belli değil. The Information geçtiğimiz ay paylaştığı haberde teknoloji devinin Siri’ye büyük dil modellerini eklemek istediğini bildirmişti. Cupertino’lu şirket bu şekilde Siri’nin karmaşık görevleri ve işlevleri otomatik yapmasını amaçlıyor.

Mark Gurman da teknoloji devinin ChatGPT’ye rakip “Apple GPT” adında yapay zeka aracı üzerinde çalıştığını ileri sürmüştü. Gurman’a göre şirketin yapay zeka aracını kullanıcılara ne zaman çıkaracağı belli değil, aslında bu konuda net bir planı da yok. Gurman bununla birlikte teknoloji devinin 2024’te duyuru yapabileceğini söylemişti. Analist Ming-Chi Kuo’ya göre Cupertino merkezli firma yapay zeka konusunda rakiplerinin gerisinde kaldı ve gelecek sene yapay zeka hizmetlerini duyurması ya da kullanıma sunmasına dair herhangi bir işaret bulunmuyor.

Facebook yorum ayarları değiştirildi!