iOS 18 ve Sonraki Güncellemelerde AppleGPT Olmayacak

Apple

Apple’ın yeni nesil işletim sistemi hakkında detaylar gelmeye devam ediyor. Tanıdık bir isim olan Mark Gurman, Apple’ın iOS 18’de ChatGPT benzeri kendi yapay zeka aracını kullanmayacağını söyledi.

Mark Gurman, Apple’ın iOS 18 ve sonraki büyük yazılım güncellemeleri dahil kendi sohbet robotunu kullanmayı planlamadığını belirtti. Gurman, Apple’ın Google, OpenAI ve Baidu gibi şirketlerle yapay zeka konusunda potansiyel ortalık yapacağını yineledi. Gurman kısa süre önce Apple ve Google’ın Gemini için görüştüğünü, ancak bu görüşmelerden şimdilik herhangi bir sonuç çıkmadığını da söylemişti. Analist Ming-Chi Kuo da geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, Cupertino’lu firmanın üretken yapay zeka konusunda rakiplerinin önemli ölçüde gerisinde kaldığını ifade etmişti. Yapılan açıklamalar ve yayınlanan raporlar daha önce bahsedilen AppleGPT’nin uzun süre gün ışığına çıkmayacağını gösteriyor.

ios 18

Ming-Chi Kuo, Apple’ı yapay zeka konusunda ayrıca uyardı. Kuo, Apple‘ın pazarın ve kullanıcıların beklentilerinden daha iyi yapay zeka hizmetleri sunması gerektiğini vurguladı. Eğer Apple beklentilerin altında kalırsa, Nvidia’nın piyasaya değeri Apple’ı geçecek. Böylece Cupertino’lu firma en değerli şirket ünvanını da kaybedecek.

Jeff Pu ve Barclays analistleri iPhone 16 serisinin ilgi çekici özellikleri olmayacağını düşünüyor. iPhone 16’ların iPhone 15 ailesine kıyasla pek az değişiklik sunacağını vurguluyorlar. Üretken yapay zeka teknolojisi ve iOS 18’de yer alacak özellikler burada belirleyici unsur olacak. İsimsiz bir kaynağa göre yapay zeka yeteneklerinin çoğu sadece iPhone 16 ailesine özel olabilir. Yani belirli yapay zeka özellikleri eski modellerde kullanılabilir. İsimsiz kaynak, “Şirket yapay zekaya yatırım yapıyor, bunu pazarlamak için de yeni strateji belirledi. Telefonlar donanımsal yenilikleri dışında yapay zeka destekli özellikleri dikkat çekecek. Bu özelliklerin çoğu yeni iPhone’larla sınırlı kalabilir” dedi.

Apple WWDC 2024’ü Resmen Açıkladı