Apple kendi ChatGPT modelini geliştiriyor

apple

Apple hakkında yeni bir rapor paylaşıldı. İddia edilene göre Apple, ChatGPT benzeri yapay zeka aracı geliştiriyor. Bu chatbot’un Siri’nin yerini alacağı söyleniyor. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara birlikte bakalım.

Güney Kore’den gelen ve isimsiz endüstri kaynaklarına dayandırılan bir iddiaya göre Apple, OpenAI’ın ChatGPT’si veya Google’ın Bard’ı gibi kendi chatbot’unu geliştiriyor. Kaynaklar şirketin bu konuda önemli ilerlemeler kaydettiğini ve yapay zeka aracını en erken 2024’te görebileceğimizi belirtti. Fakat raporda bu tarihin değişebileceği de vurgulanmış. Kaynaklar yapay zeka aracının Siri’nin yerine geçeceğini de ileri sürüyor. Bunlar dışında başka bir bilgi yok.

Kısa süre önce şirketin, çalışanlarına ChatGPT ve benzer yapay zeka araçlarını güvenlik nedeniyle kullanmalarını yasakladığı gündeme gelmişti. Teknoloji devi bu tarz araçların gizli bilgileri sızdırabileceğinden şüphe ediyor. Söylenenlere göre teknoloji devi, John Giannandrea liderliğinde büyük bir ekip kurdu. Bu ekip LLM (Large Language Model/Büyük dil modeli) ve yapay zeka teknolojileri üzerinde çalışıyor. Daha önce Google’da çalışan Giannandrea doğrudan Apple CEO’su Tim Cook’a rapor veriyor.

apple

Bankalar, holdingler başta olmak üzere birçok yer, çalışanlarının yanlışlıkla ChatGPT ve benzerlerine özel bilgiler verebileceği korkusuyla yapay zeka araçlarını sistemlerine dahil etmediler. Kısa süre önce Samsung, bir personelinin kaynak kodunu ChatGPT ile paylaştığını keşfettikten sonra çalışanlarına yapay zeka yasağı getirdi.

Yeniden Apple cephesine dönecek olursak John Giannandrea ve ekibiyle ilgili söylenenler, yeni iddia bir şekilde birbiriyle örtüşüyor. Cupertino merkezli devin ChatGPT veya Bard tarzı yapay zeka geliştirmesi şaşırtıcı olmaz. Tabii ki neler olacağını bekleyip, göreceğiz. Elimize yeni bilgiler geçtikçe sizlerle paylaşacağız.

Reddit işten çıkarmalar konusunda acımasız davranıyor