Apple VR gözlüğü Meta’nın canını sıkabilir

Apple VR gözlüğü

Apple VR gözlüğü Meta’nın canını sıkabilir. Çünkü Apple’ın ikinci nesil VR gözlüğünün piyasadaki en iyi VR gözlüğü olmaya aday olduğu söyleniyor.

Bildiğiniz gibi VR ve AR alanına önemli yatırımlar yapan Meta, yeni VR gözlüğü için geliştirdiği yeni özellikleri dün sergiledi. Mark Zuckerberg, farklı yenilikleri ön plana çıkaracak şekilde tasarlanan çok sayıda prototipi tanıtarak çıkaracakları yeni VR gözlüğünün ne kadar gelişmiş olacağını gösterdi.

Retina çözünürlüğünde görüntü ve gelişmiş derinlik algısı gibi etkileyici yenilikler sunacak olması Meta’nın VR cihazının gerçekten de oldukça iddialı olacağını gösterdi. Ancak bu pazara iddialı bir cihazla gelmeye hazırlanan tek şirket Meta değil. Amerikalı teknoloji devi Apple’ın da oldukça etkileyici özelliklere sahip bir VR gözlüğü çıkaracağı konuşuluyor.

apple vr scaled

Ancak söz konusu bu Apple VR gözlüğü, kısa süre önce WWDC’de ilk kez duyurulan VR gözlüğü değil, ondan bir sonraki nesilde çıkacak model olacak. Apple’ın ilk VR gözlüğü de oldukça etkileyici olacak ama asıl bu alanda çığır açacak gözlüğün şirketin ikinci VR gözlüğü olacağı söyleniyor. Öyle ki bu Apple VR gözlüğünün Meta’nın büyük umutlar bağladığı gelişmiş gözlüğünü bile gölgede bırakacağı söyleniyor.

Patently Apple tarafından paylaşılan bilgiler, Apple’ın VR gözlüklerinde microOLED ekranlar kullanacağını doğrularken, bu microOLED ekranlar sayesinde VR gözlüğündeki görüntü netliğinin bu günkü cihazlardan çok daha iyi olacağı belirtiliyor. Ayrıca Apple’ın VR gözlüğünün ekranlarını Sony yerine LG’ye ürettirmeye karar verdiği de gelen bilgiler arasında. LG, AP System tarafından geliştirilen en son ekran teknolojilerini kullanarak, VR gözlüklerinde alışık olmadığımız bir çözünürlük ve parlaklık sunacak.

Görünüşe bakılırsa önümüzdeki yıllarda Apple VR gözlüğü ile Meta’nın VR gözlükleri arasında kıyasıya bir rekabet yaşanacak.

Bilim insanları Dünya ile Güneş arasına bariyer kurmak istiyor