Apple VR/AR gözlüğü çıkışa hazır

Apple VR/AR Reality One

Apple VR/AR gözlüğü, nihayet çıkışa hazır hale geldi. Merakla beklenen gözlüğün WWDC 2023’te tanıtılmasının önündeki tüm engeller kalktı.

Yakın gelecekte akıllı telefonların yerini alarak teknoloji dünyasının yeni itici gücü haline geleceğine inandığı VR/AR gözlüklerine önemli yatırımlar yapan Apple, bu alandaki ilk ürününü çok yakında kullanıcılarla buluşturacak. Uzun süredir gündemde olan Apple VR/AR gözlüğü, nihayet çıkışa hazır hale geldi.

Bildiğiniz gibi bugüne kadar gelen bilgiler, şirketin VR/AR gözlüğünü bu yıl içinde tanıtacağına işaret ediyordu. Hatta son dönemde gelen sızıntılarla birlikte bu tanıtımın büyük ihtimalle WWDC 2023’te gerçekleşeceği de belli olmuştu. Ancak yapım aşaması devam ettiği ve bu aşamada her an bir sorun çıkabileceği için yine de bu tarih konusunda temkinli davranılıyordu. Ne var ki gelen son bilgiler Apple VR/AR gözlüğünün artık çıkışa hazır olduğunu ve gerçekten de tahmin edildiği gibi WWDC 2023’te resmen tanıtılacağını gösteriyor.

Apple VR gözlüğü

Economic Daily News tarafından paylaşılan bilgilere göre, şimdilik Reality Pro adını taşıyan bu VR/AR gözlüğü, piyasaya sürülmeye hazır hale getirilmiş durumda. Ancak bu durum gözlüğün WWDC 2023’ten hemen sonra satışa sunulacağı anlamına gelmiyor. Economic Daily News tarafından doğrulandığı üzere, bu cihazın çıkışı WWDC 2023’ten bir kaç ay sonra gerçekleşecek. WWDC 2023, 5-9 Haziran arasında gerçekleşeceği için bu cihazın raflardaki yerini alması da muhtemelen eylül-ekim aylarında gerçekleşecektir.

Adından da anlaşılacağı üzere karma bir cihaz olacak, yani hem VR hem de AR özellikleri sunacak olan Reality Pro, Apple için önemli bir dönüm noktası olacak. Çünkü Amerikalı teknoloji devi uzun süredir yepyeni bir ürün çıkarmıyordu. Ancak şu ana kadar gelen tüm bilgiler, Apple’ın asıl patlamayı hazırlık aşamasındaki AR gözlüğünde yapacağını gösteriyor. Şirket içinden gelen bilgilere göre, en erken 2024’te çıkması beklenen bu AR gözlüğü, şirketin yeni iPhone’u olarak değerlendiriliyor.

GTA 6 için beklenen açıklama 17 Mayıs’ta gelebilir