Vive VR gözlüğü FCC’den onay aldı!

htc valve vive vr gozluk

Vive VR gözlüğü FCC’den sertifika aldı. Federal İletişim Komisyonu, HTC ve Valve’nin ortak yapımı Vive VR gözlüğü onayladı.

Sanal gerçeklik yani VR gözlükleri arasında en merak edilenlerden biri olan Vive VR gözlüğü için önemli bir adım atıldı. HTC sözünü tuttu ve programa uygun hareket ediyor. Gözlük, ABD’de satışa çıkması için gerekli onayı aldı.

Vive VR gözlüğü ne zaman satışa çıkacak?

Vive VR gözlüğü regülasyon kurumu olan FCC’den (Federal İletişim Komisyonu) gerekli güvenlik onayını aldı. Gözlük ikinci kez ertelenmeden sonra gerekli onayı alarak takvime uygun ilerlediğinin müjdesini verdi. Artık HTC Vive VR için yeni bir ertelenme beklenmiyor. Gözlüğün piyasaya çıkacağı tarih olarak Nisan 2016 işaret ediliyor.

2016 yılı VR sektörü için önemli bir yıl olacak. Oculus Rift isimli gözlük de yine 2016 yılının ilk yarısında kullanıcılar ile buluşacak. Ancak HTC ve Valve’nin daha iddialı olduğunu belirtmemiz gerek. Diğer yandan Samsung tarafında da önemli atılımlar var. 2016 yılında HTC, Samsung ve Oculus arasında ciddi bir VR rekabeti göreceğiz.

Samsung ve Oculus’un VR gözlükleri için kontrolcülerini duyurmalarından sonra HTC tarafında da kontrolcü bekleniyor. Lightroom isimli kontrolcü tıpkı PlayStation Move gibi çalışacak. Kontrolcünün içerisinde hareket ve ivme sensörleri olacak bu sayede VR deneyimi zenginleştirilecek.  Gözlüğün önümüzdeki günlerde CES 2016’da yenilenmiş versiyonu ile görücüye çıkması bekleniyor.

Çocuklar için arama motoru: Thinga