Bilim insanları Dünya ile Güneş arasına bariyer kurmak istiyor

Güneş

MIT üniversitesinde görevli bilim insanları, iklim değişikliğinin önüne geçmek için Dünya ile Güneş arasına bariyer kurmak istiyor.

Malumunuz bugün insanlığın geleceğini tehdit eden en büyük tehlikelerden biri etkilerini her geçen gün daha fazla hissetmeye başladığımız iklim değişikliği. Yıllardır uzmanlar, bilim insanları bu konuda insanları ve yönetimde yer alan politikacıları uyarıyor olsa da, bu konuda kayda değer iyileşme sağlayacak adımlar atılmıyor. İklim krizi her geçen gün biraz daha büyürken, bilim dünyası da Dünya’yı tehdit eden bu tehlikeye karşı son çare olabilecek çözümler arıyor.

İklim değişikliğine karşı çözüm arayan bilim insanların son önerisi ise Dünya ile Güneş arasına bir bariyer kurmak. İlk başta kulağa çılgınca gelen bu fikrin arkasında, Amerika’nın en saygın teknik üniversitelerinden biri olan MIT’de görevli bilim insanları var.

dunya ve gunes

MIT’te görevli bilim insanları tarafından hazırlanan bu projede, Dünya ile Güneş arasında bariyer görevi görecek devasa baloncukların uzaya yerleştirilmesi öneriliyor. Solar Jeomühendislik olarak adlandırılan alanda araştırmalar yapan ekibin paylaştığı rapora göre, bu uzay baloncukları, Güneş’ten Dünya’ya gelen Güneş ışınlarının bir kısmını geri yansıtarak, sıcaklığın daha fazla artmasına engel olabilir.

Bilim insanları, bir uzay aracı tarafından uzay boşluğuna yerleştirilecek bu yansıtıcı baloncukların kolaylıkla patlatılabileceğini, bu yüzden geri alınabilir bir önlem olduğunu söylüyorlar. Yani bu proje işe yarar da sıcaklık artışı kontrol altına alınırsa, uzaydaki bu dev baloncuklar kolaylıkla yok edilerek atmosfer üzerindeki etkisi geri alınabilir.

NASA’nın Voyager uzay sondaları için yolun sonu gözüktü