Valve Steam Deck 2 daha fazla oyun destekleyecek

Steam Deck satışları

Valve’in şu aralar üzerinde çalıştığı yeni Steam Deck modelinin daha fazla oyun destekleyeceği açıklandı. Bundaki temel unsur ise yeni Deck’in daha güçlü olması. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Valve Steam Deck 2 daha fazla oyun destekleyecek. Taşınabilir oyun konsolu ya da daha eski ismiyle “el oyun konsolu”, tarihi eskiye dayanan ancak gelişimi beklenenin çok altında kalan bir pazar. Bugüne kadar birçok önemli isim taşınabilir el konsolu üretmiş ancak bunların çok büyük bir kısmı hüsranla bu pazardan çekilmişti. Bir isim hariç: Nintendo.

Steam Deck 2

Yıllardır taşınabilir oyun konsolu denildiği zaman akla gelen ilk isim Nintendo olur. Bununla birlikte, en önemli girişimlerden biri olan PS Vita’da yine zamanının çok ötesinde bir teknolojiye sahip olmasına rağmen bir türlü beklenen atılımı gösteremeyen bir isim olarak akıllardaki yerini almıştı. Bununla birlikte PS Vita’nın başarısızlığının arkasında yatan sebep, piyasaya sürüldüğü zamanlardaki akıllı telefon çılgınlığı ve rakip olarak konsollar yerine akıllı telefonlarda bulunan oyunlarla yarışmak zorunda kalmasıydı. Hal böyle olunca da Sony bu pazarda daha fazla diretmeyi gereksiz gördü.

Valve Steam Deck 2 daha fazla oyun destekleyecek

Ancak son zamanlarda taşınabilir oyun konsolu pazarının yeniden hareketlenmeye başladığı görülüyor. Bu kapsamdaki en önemli isimse hiç kuşkusuz Valve tarafından geliştirilen ve büyük bir başarı yakalayan Steam Deck’dir. Steam Deck’in yakaladığı başarı yeni konsolun da önünü açtı.

Steam Deck satışları

Arkasına Steam’in gücünü alan Valve, Steam Deck ile başarılı olacağına zaten emindi. Ancak yine de işini şansa bırakmak istemeyen şirket, çıkış tarihine kadar olabildiğince çok oyunu yeni konsoluna uyumlu hale getirmeye çalıştı. Şimdi Steam’de bulunan yüzlerce oyunu Deck üzerinde oynayabiliyoruz. Fakat bazı oyunlar tam anlamıyla Deck’te verimli olarak çalışmıyor. Bunun temel nedeni ise konsolun bir seviyeden sonra tıkanması.

steam deck

Sızdırılan bilgilere göre yeni Steam Deck konsolu çok daha fazla oyun destekleyecek. Çünkü Valve Steam Deck 2 modelinde çok daha güçlü bir donanımla karşımıza çıkacak.

MediaTek, Qualcomm’u ezip geçmek istiyor!