Borderlands filmi sıkıntıya girdi

Borderlands filmi

Merakla beklenen Borderlands filmi sıkıntıya girdi. Film, test gösterimlerinden düşük puanlar alınca yeni bir yönetmenle sete geri döndü.

Oyun dünyasının başarılı serileri arasında yer alan Borderlands’in sinemaya uyarlanacağı bundan birkaç yıl önce açıklanmış, kısa süre sonra da filmin prodüksiyonuna başlanmıştı. Hostel serisiyle tanınan Eli Roth’un yönettiği filmin çekimleri 2021’in son aylarında tamamlandığında, filmin 2022’de vizyona gireceğine kesin gözüyle bakılıyordu. 2022 geldi geçti ama ortada bir Borderlands filmi yoktu. Bu durum filmin akıbetine dair soru işaretleri yarattı.

Pandemi döneminde pek çok film ertelendiği için bunun da vizyon takvimindeki değişikliklerle ilgili bir gecikme olabileceği düşünülüyordu. Ancak bu hafta gelen bilgiler, işin arka yüzünün hiç de öyle olmadığını ortaya çıkardı. Görünen o ki sevilen oyun serisinin film uyarlaması oldukça sıkıntılı bir yapım süreci geçiriyor.

borderlands 3 1

Prodüksiyona yakın kaynaklar tarafından paylaşılan bilgilere göre film aylar önce tamamlandı tamamlanmasına ama ortaya çıkan sonuç istendiği gibi olmadı. Filmin test gösterimleri sırasında izleyicilerden çok düşük puanlar alması yapımcıları panikletti. Bu yüzden film Eli Roth’un elinden alınarak başka bir yönetmene verildi.

Bu yönetmen ise daha önce Deadpool ve Terminator Salvation’a imza atan Tim Miller. Söylenene göre film, Miller yönetiminde yeniden sete girecek ve senaryoda yapılan değişikliklere göre bazı ek sahneler çekilecek. Sonra film yeniden kurgulanacak. Bu yeni versiyonun daha iyi sonuçlar alması bekleniyor. Ancak daha önce yaşanan benzer durumlardan biliyoruz ki bu tür kamera arkası dramaları ve ek çekimlerle filmi kurtarma çabaları genelde kötü sonuç veriyor. Anlayacağınız Borderlands filmi de başarısız oyun uyarlamaları arasına adını yazdıracak gibi duruyor.

HTC yeni VR başlığı Vive XR Elite’i tanıttı