Facebook ve Instagram’ın ana şirketi, META olarak değiştirecek

Facebook ve Instagram'ın ana şirketi, META olarak değiştirecek

Eskiden Facebook olarak bilinen şirket, geçen Ekim ayında yeniden markalaşma planını duyurduğunda, yeni bir hisse senedi de duyurdu. İşte tüm detaylar.

O sırada yöneticiler, Facebook olarak on yıl sonra, NASDAQ listesinin metaverse için MVRS’ye geçeceğini söyledi. META altında listelenen yatırım fonu Ocak ayında Meta Platforms yerine META kullanacağını hızlı bir şekilde doğruladı. Aynı zamanda günlük aktif kullanıcı sayısında ilk kez düşüş de yaşandı. Şimdi, vardiyanın 9 Haziran’da (CNBC aracılığıyla) piyasa açılmadan önce resmi hale geleceğini söyleyen evraklar ortaya çıktı.

Facebook ve Instagram'ın ana şirketi, META olarak değiştirecek

Şu anda insanlar hala Meta’yı Facebook, WhatsApp ve Instagram’ın evi olarak düşünüyorlar, ancak plan, bu platformu sosyal medyanın dayanak noktalarından çok daha fazlası haline getirmek. Şirketin adını değiştirmek, tüm yatırımcıların Mark Zuckerberg’in vizyonunu benimsemesi için yeterli olmadı. İnsanların bunu deneyimlemesine izin verecek metaverse ve artırılmış ve sanal gerçeklik teçhizatı için içerik geliştirmek, şirkete şu anda milyarlarca dolara mal oluyor. Ancak şirket açıklamalarının yeni alt bilgisinde şöyle yazıyor: “Artık Meta, sosyal teknolojide bir sonraki evrimi oluşturmaya yardımcı olmak için 2D ekranların ötesine, artırılmış ve sanal gerçeklik gibi sürükleyici deneyimlere doğru ilerliyor.” Yıllardır belli bir isme sahip şirket tüm planını ve yapılandırmasını değiştirme kararı aldı. Böylesine köklü bir değişiklik şirkete beklediği kadar kazanç sağlamadı, aksine durum daha kötüye gitti.

Razer Barracuda Pro, oyun kulaklıkları kendine hayran bıraktıracak