Yeni Surface Laptop Go görüldü

Surface Laptop Go

Microsoft’un yakında satışa çıkarması beklenen yeni Surface Laptop Go, Güney Kore’de bir alışveriş sitesinde görüldü.

Güney Koreli bir mağaza tarafından açılan bir ilan, Microsoft’un Surface Laptop Go’nun yeni versiyonunu satışa çıkarmaya hazırlandığını ortaya çıkardı.

Şimdilik Surface Laptop Go 2 olarak anılan bu yeni modeldeki en büyük değişiklik 11. nesil Intel CPU (i5-1135G7) kullanması olacak gibi görünüyor. 2020’de çıkan Laptop Go’da 10. nesil Intel CPU kullanılıyordu.

Güney Koreli satıcı tarafından paylaşılan bilgilere göre yeni modeldeki bir diğer geliştirme de kamera konusunda olacak. Yeni modelin HD kamera performansının daha gelişmiş olacağı belirtiliyor. Ayrıca yeni modelin Windows 11 yüklü halde geleceği söyleniyor. Yine aynı ilana göre yeni Laptop Go, 650 dolardan başlayan fiyatlarla raflardaki yerini alacak.

surface laptop go 2

Yeni Surface Laptop Go, diğer özellikleriyle öncülüyle neredeyse birebir aynı. Laptopun ekranı 12.4 inç. Ekran çerçeve oranı ise 3:2. Laptopun güç tuşuna gömülü halde bir parmak izi sensörü yer alıyor. 2020’de çıkan modeldeki gibi bu yeni versiyonda da klavyede aydınlatma özelliği bulunmuyor.

Laptopun en gelişmiş seçeneğinin 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip olacağı görülüyor. Daha düşük fiyatlı versiyonu ise 4GB RAM ile 128 GB depolama alanı ile gelecek. Laptopun dolu şarjla 13.5 saat kesintisiz kullanım süresi sunabileceği belirtiliyor.

Microsoft’un popüler Surface laptop serisinin en düşük fiyatlı üyelerinden biri olan Surface Laptop Go, Chromebook’a rakip olması için geliştirildi. Laptop özellikle okullarda yaygın olarak kullanılıyor.

Akıllı saat pazarında zirvede Apple var