Apple AR/VR gözlüğünün satış fiyatı hakkında yeni bir iddia var

karma gerçeklik gözlüğü

Apple AR/VR ya da karma gerçeklik gözlüğünün fiyatıyla ilgili bazı dedikodular vardı. Cihazın tanıtıma çok az zaman kalmışken satış fiyatı hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara birlikte bakalım.

Çin’den gelen yeni bir rapora göre Apple karma gerçeklik gözlüğü 2800 dolar fiyatla satışa sunulacak. Kaynak, gözlüğün bu sene az sayıda üretileceğini, en başta Amerika pazarında çıkacağını, birçok ülke pazarına yılbaşından sonra geleceğini söylüyor. Bu bilgiler dışında ise raporda başka detay bulunmuyor.

Erik Woodring, Ming-Chi Kuo gibi analistler ve farklı kaynaklardan gelen iddialarda karma gerçeklik gözlüğünün 3000 dolar civarında fiyata sahip olacağı belirtilmişti. Eski bir söylentide de gözlüğün 2500 dolardan piyasaya sürüleceği ileri sürülmüştü. Apple’ın cihazdan minimum derecede kâr elde etmesi bekleniyor.

karma gerçeklik gözlüğü

Raporlananlara göre cihazdaki kameralar, gerçek dünyayı artırılmış gerçeklik etkisiyle birlikte gözlüğün dahili ekranına yansıtacak. Karma gerçeklik, fiziksel ve dijital nesnelerin birlikte görüntülediği ve etkileşimde bulunduğu bir ortam sunuyor. Gerçek dünya içeriği ve sanal içeriği birleştiriyor. Karma gerçeklik gözlüğü Apple’ın diğer ürünlerine kıyasla deneysel ve alışılmadık bir cihaz. Gözlük bele monte edilen pilden güç alacak. Söylenenlere göre FaceTime, Apple Fitness+ ve oyunlar gözlüğün başlıca üç kullanım alanı olabilir.

Tüm detayları ise WWDC 2023 konferasında öğreneceğiz. Etkinlikte iOS 17, iPadOS 17, macOS 14, watchOS 10 ve tvOS 17 işletim sistemleri tanıtılacak. Yeni MacBook Air’ın da WWDC’de görücüye çıkması bekleniyor.

Mark Gurman: “Hey Siri” komutu değişiyor