Apple WWDC 2023 nasıl izlenir? iOS 17, AR/VR gözlüğü ve daha fazlası tanıtılacak

wwdc 2023

Apple WWDC 2023 için beklenen gün geldi. 5 Haziran yani bugün WWDC (Tam adıyla Worldwide Developers Conference/Dünya Geliştirici Konferansı) gerçekleşecek. Etkinlikte uzun zamandır dedikodularda adı geçen karma gerçeklik gözlüğünün ve işletim sisteminin tanıtılması bekleniyor. WWDC nereden, nasıl izlenir? İşte cevabı…

Apple WWDC 2023, 5 – 9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. WWDC Türkiye saati ile akşam 20:00’da başlayacak. Geliştirici konferansını Apple’ın YouTube kanalından veya Apple’ın kendi etkinlik sayfasından izleyebilirsiniz.

AR/VR gözlüğü için geri sayım başladı

WWDC 2023, son yılların en dikkat çekici geliştirici konferansı olacak görünüyor. Çünkü AR/VR gözlüğü veya diğer adıyla karma gerçeklik gözlüğünün resmen duyurulması bekleniyor. Raporlananlara göre gözlükteki kameralar, gerçek dünyayı artırılmış gerçeklik etkisiyle birlikte cihazın dahili ekranına yansıtacak. Karma gerçeklik, fiziksel ve dijital nesnelerin birlikte görüntülediği ve etkileşimde bulunduğu bir ortam sunuyor. Gerçek dünya içeriği ile sanal içeriği birleştiriyor. Gözlük bele monte edilen pilden güç alacak. Söylenenlere göre FaceTime, Apple Fitness+ ve oyunlar gözlüğün başlıca üç kullanım alanı olabilir.

wwdc 2023

Morgan Stanley’de Apple analisti olarak çalışan Erik Woodring, gözlüğün Ekim ayında seri üretime gireceğini ve Aralık gibi satışa çıkacağını öngörüyor. Woodring’e göre 2023 yılında 300 bin ile 500 bin arasında cihaz üretimi yapılacak. Karma gerçeklik gözlüğünün 3000 dolar veya yakın fiyatla satışa çıkması bekleniyor ki, bu fiyat bilgisinden dedikodularda bahsedilmişti. Birkaç hafta önce isimsiz sanayi kaynakları tarafından fiyatın 2500 olabileceği ileri sürülmüştü. Apple’ın gözlükten minimum düzeyde kâr elde edeceği belirtiliyor.

WWDC 2023’te karma gerçeklik gözlüğü ve gözlüğün işletim sistemi xrOS dışında, iOS 17, iPadOS 17, macOS 14, watchOS 10 ve tvOS 17 tanıtılacak. Yeni MacBook Air’ın da etkinlikte duyurulacağı tahmin ediliyor.

Samsung yeni katlanabilir akıllı telefonlarını tanıtacağı tarih belli oldu