Heyecanla beklenen Dune 2’den ilk görseller geldi

Dune 2

Heyecanla beklenen Dune 2’den ilk görseller geldi. İlk filmin yarıda bıraktığı hikayeyi tamamlayacak olan devam filmi, 3 Kasım’da vizyona girecek.

Frank Herbert’ın efsanevi bilim-kurgu serisinden sinemaya uyarlanan Dune filmi, 2021 yılında sinema severlerle buluştu ve büyük beğeni topladı. Denis Villeneuve’ün yönettiği film, pandemi döneminde vizyona girmiş olmasına rağmen hiç de fena olmayan bir gişe hasılatı elde ederek başarısını taçlandırdı. İlk filmin bu başarısı, en başından beri çekilmesi planlanan ikinci filme de yeşil ışık yakılmasını sağladı.

O günden beri heyecanla beklediğimiz Dune 2’nin çekimlerinin tamamlanmasıyla birlikte filmden ilk görseller de gelmeye başladı. Şu sıralar Las Vegas’ta düzenlenmekte olan Cinema-Con etkinliğinde filmin fragmanını basın mensuplarına ve sinema salonu işletmecilerine gösteren Warner Bros., henüz bu fragmanı internete yüklemedi belki ama bugün filmden ilk görselleri paylaştı. Vanity Fair dergisi tarafından yayınlanan görselleri aşağıda bulabilirsiniz.

dune 2

Denis Villeneuve, Frank Herbert’ın ölümsüz eserini sinemaya uyarlarken, serinin ilk kitabını ikiye bölerek çekmeye karar vermişti. Bu yüzden 2021 yılında vizyona giren ilk film, serinin ilk kitabının sadece ilk yarısını ekrana taşıdı. Bu yıl sinema severlerle buluşacak olan Dune 2 ise ilk kitabın ikinci yarısını perdeye taşıyacak. İlk filmin bıraktığı yerden hikayeyi sürdürecek olan devam filmi, Paul Atredeis’in Arrakis gezegeninin kontrolünü ele geçirip babasının intikamını almak için mücadele vermesini konu alıyor.

Devam filminde Timothée Chalamet’nin yanı sıra Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Bardem ve Stellan Skarsgård da ilk filmdeki rolleriyle geri dönüyor. İkinci filmde onlara katılacak yeni isimler ise Florence Pugh, Austin Butler, Lea Seydoux ve Christopher Walken olacak. Dune Part II, 3 Kasım 2023’te vizyona girecek.

dune 2 2

dune 2 11 dune 2 10 dune 2 9 dune 2 8 dune 2 7 dune 2 6  dune 2 4

dune 2 5

GTA 6 için beklenen açıklama 17 Mayıs’ta gelebilir