Apple karma gerçeklik gözlüğü için iyi hazırlandı

karma gerçeklik gözlüğü

Son raporlar Apple’ın karma gerçeklik gözlüğünü (AR/VR) WWDC 2023’te tanıtacağını ortaya koyuyor. Ünlü analist Ming-Chi Kuo da gözlükle ilgili yeni bir öngörü raporu yayınladı. Kuo, Apple’ın AR/VR gözlük için iyi hazırlandığını ve duyuru yapacağını ileri sürdü.

Ming-Chi Kuo, gözlüğün tanıtılmasının tedarik zinciri hisse fiyatı için iyiye işaret olduğunu belirtti. Bununla birlikte cihazın en pahalı beş bileşeni hakkında bilgi verdi. Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü 4K micro-OLED ekran, M2 tabanlı işlemciler, kasa, el hareketlerini izlemek için 12 optik kamera ve harici güç kaynağından oluşacak. Bunlar en pahalı parçalar, sırasıyla Sony, TSMC, Everwin Precision, Cowell ve Goretek tarafından üretiliyorlar.

Gözlüğün fiyatının 3000 dolar veya 3000 dolara yakın olması bekleniyor. Birkaç hafta önce sanayi kaynakları tarafından fiyatın 2500 dolar civarında olabieceği iddia edilmişti. Bu dedikoduyu da ek bilgi olarak sizlere iletelim. Bazı piyasa eleştirmenleri gözlüğün yüksek fiyatını baz alarak, cihazın hedef kitlesinin genel tüketiciler olmadığını söylüyor. Eleştirmenlere göre karma gerçeklik gözlüğü, geliştiricilere, içerik üreticilere ve profesyonellere hitap edecek. Raporlananlara bakarsak Apple, perakende mağazası başına günde sadece bir kulaklık satmayı öngörüyor. Gözlüğün ilk yıl boyunca 7 ile 10 milyon adet arasında satış yapması bekleniyor.

karma gerçeklik gözlüğü

Bilmeyenler için karma gerçeklik, fiziksel ve dijital nesnelerin birlikte görüntülediği ve etkileşimde bulunduğu bir ortam sunuyor. Gerçek dünya içeriği ve sanal içeriği birleştiriyor. Apple’ın gözlüğünde sanal gerçeklik için dahili ekran var. Cihazda bulunan kameralar, gerçek dünyayı artırılmış gerçeklik etkisiyle birlikte gözlüğün ekranına yansıtacak. Böylece karma gerçeklik deneyimi sunacak.

Tüm bunlarla birlikte AR/VR gözlük Apple çalışanı olmayan farklı kişiler tarafından denenmiş olabilir. Kısa süre önce Palmer Luckey bir tweet mesajı attı ve ayrıntıya girmeden Apple’ın gözlüğü çok iyi dedi. Palmer Luckey, orijinal Oculus Rift’in arkasındaki kişi. Oculus Rift’in ilk kaba prototipini 18 yaşındayken ailesinin garajında geliştirmişti.

iOS 16.6 geliyor! Bu güncellemedeki yenilikler nedir?