Apple gözünde rahatsızlık olan kullanıcılar için başlık geliştiriyor

22

Apple‘a yakınlığıyla bilinen ve şirketle alakalı sağlam bağlantıları olan Mark Gurman geçtiğimiz gün Apple’ın gizemli tasarım ve geliştirme bölümü hakkında bir takım bilgiler paylaşmıştı. Gurman’a göre Exploratory Design Group (XDG) isimli bu bölümde göz hastalıkları olan kullanıcılara yönelik bir cihaz geliştiriliyordu. Şimdi ise bu cihazın ne olduğuna dair bazı detaylar gün yüzüne çıktı.

Raporlananlara göre Apple’ın XDG mühendisleri bir başlık üzerinde çalışıyor. AR/VR (Artırılmış gerçeklik/Sanal gerçeklik) olan bu başlıkta gözünde rahatsızlık olan kullanıcılara yönelik özellikler olacak. Dedikodularda XDG’den özel bir ekibin başlık için görevlendirildiği, ancak bu ekibin sayısının önümüzdeki günlerde genişleyeceğinden bahsedilmiş.

AR/VR başlığı bir düzineden fazla kameraya sahip olacak ve bu kameralardan birkaç tanesi kullanıcının çevresini haritalamak için kullanılacak. Bu özellik gözünde rahatsızlık olan kişilere ekstra olarak görsel bilgi sağlayabilir. Bununla birlikte başlık görme engelli insanlara da sesli bilgiler sunabilir.

apple

Kaynak tarafından aktarılanlara göre Apple şu anda birkaç tane AR/VR başlık prototipi üzerinde çalışıyor. Bu prototiplerin her birinde farklı birkaç deneysel özellik test ediliyor. Ancak bu özelliklerin ne olduğuna dair herhangi bir bilgi yok. Ayrıca kaynak şirketin donanımsal birkaç problemle de karşı karşıya kaldığını ve sorunların bazılarını çözdüğünü, ama halen uğraştığı problemler olduğunu da ileri sürdü. Başlıkla ilgili elde daha fazla detay yok.

XDG, Half-Life oyunundaki Black Mesa’ya benzetiliyor. Bu yüzden Apple Black Mesa olarak da adlandırılıyor. Bu bölüm, şirket bünyesinde bir startup olarak faaliyet gösteriyor ve çalışanların çoğunluğu mühendis ve akademisyen. Yüzlerce çalışan var. XDG’deki çalışan sayısı sürücüsüz otomobile odaklanan bölümden veya karma gerçeklik başlığını geliştiren ekipten, işlemci tasarımından sorumlu ekipte çalışanlardan çok daha fazla. XDG, iPhone gibi cihazlar için yeni özellikler geliştirmek yerine, ortaya atılan fikrin uygulanabilir olup olmadığını denetliyor. Buna yönelik çalışmalar yapıyor.

iPhone 15 serisi yılan hikayesine döndü