Samsung Galaxy telefonlara beklenen özellik geliyor

Samsung

Samsung‘un ismi son günlerde güncelleme şikayetleriyle anıldı. Kısa süre önce One UI 5.1 güncellemesini yükleyen bazı S21 ve S22 kullanıcıları pil ömründe düşüş yaşadıklarını belirtmişti. Kullanıcılar bu konuyu Samsung topluluk sayfasında, Reddit ve sosyal medyada dile getirmişti. Koreli şirketin söz konusu problemle ilgili adım atması bekleniyor. Bir yandan One UI 5.1 konuşulurken, diğer yandan One UI 6 hakkında dikkat çekici bir haber ortaya çıktı. Uzun zamandır birçok kullanıcının istediği bir özellik One UI 6 sürümüyle Galaxy telefonlara eklenecek. İşte konu hakkındaki detaylar…

eSIM birkaç yıldır piyasada var ve kullanılıyor. 2016’da çıkan Gear S2 Classic akıllı saat, Samsung’un eSIM destekleyen ilk cihazıydı. Bununla birlikte, Android cihazlarda eSIM’in kullanımı farklı ve telefonlar arasında eSIM aktarımı yapmanın halen kolay bir yolu yok. Fakat ilerleyen günlerde Google bu durumu değiştirecek.

Mountain View merkezli teknoloji devi, MWC 2023 etkinliğinde Android işletim sistemine eSIM aktarım aracı geleceğini açıkladı. Söz konusu özellik 2023’ün 4. çeyreğinde çıkacak olan Android 14 işletim sistemiyle birlikte kullanıma sunulacak. Samsung One UI 6 güncellemesiyle birlikte bu özelliğin Galaxy telefonlara gelmesi bekleniyor. eSIM aktarımı GSMA tarafından geliştirilen bir standarda dayanıyor. Kullanıcıların eSIM’i bir cihazdan diğerine kolayca aktarmasını sağlıyor. Kısaca yeni bir telefon kullanmaya başladığınız zaman yeni bir eSIM kaydetmeye ve etkinleşmesi için birkaç saat beklemeye gerek kalmayacak. Bir cihazdan diğerine sorun olmadan geçilecek.

samsung

Google, eSIM aktarma özelliğini kullanacak ilk operatörün de Deutsche Telekom olduğunu duyurdu. Şu anda iPhone’lar, iPad’ler ve Apple Watch’lar arasında sorunsuz şekilde eSIM aktarımı yapılabiliyor.

Bu özellik dünya genelinde kullanıma sunulduğu ve tüm operatörler tarafından desteklenmeye başlandığı zaman telefonlardan fiziksel SIM kart yuvasının kaldırıldığını görebiliriz.

Elon Musk kendi “sansürsüz” ChatGPT’sini geliştiriyor