iPhone 15 serisi yılan hikayesine döndü

iphone 15

Birkaç gün önce sizlerle bir haber paylaşmıştık. TrendForce’un raporuna göre iPhone 15 serisinde RAM’de büyük değişiklik olacağı belirtilmişti. Bu konuyla ilgili Çin’den gelen başka bir rapor var. Yeni iddialar, eskilerin aksine RAM’de iyileştirmenin olmayacağını ve Apple’ın planlarını değiştirdiğini belirtiyor.

Çinli endüstri kaynaklarına dayandırılan habere göre Apple, yeni iPhone ailesinde RAM’e dokunmayacak. Eski söylentilerde iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde 8 GB RAM’in olacağı, standart modellerde LPDDR4 yerine LPDDR5 RAM’in kullanılacağı belirtiliyordu. Son gelişmelere bakarsak, Apple, RAM’deki asıl değişikliği iPhone 16 serisine saklamış.

Her zamanki gibi ismi bir türlü belli olmayan kaynaklar, “Apple’ın bu sene çıkacak olan iPhone modellerinde RAM’de iyileştirme olmasını beklemiyoruz. Şirket bu seneyi es geçip, iPhone 16 modellerinde RAM’de kapasite artırımına gidebilir” açıklamasını yaptı.

iphone 15

Peki bu durumda iPhone 16’da ne olacak? Yeni iddiaya göre standart iPhone 16 ve Plus modelinde 6 GB RAM olacak. iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde RAM 10 GB’a yükseltilebilir.

Apple’ın geçmiş dönemdeki donanımsal yükseltmelere baktığımız zaman bu yeni iddia kulağa biraz uçuk geliyor.

Bu sene çıkacak olan iPhone 15 serisinde Dynamic Island’ın standart olması bekleniyor. Diğer yandan yeni iPhone’larda ekran çerçevesi biraz daha incelirken, kasa da biraz daha kavisli olacak. 2023 model tüm iPhone’larda bağlantı noktası olarak USB-C yer alacak. iPhone 16’da ise en büyük değişiklik Pro modellerinde olacak. iPhone 16 Pro’da Face ID’nin ekran altında yer alacağı, 2026’dan itibaren de Face ID’le birlikte ön kameranın ekran altına gömüleceği ileri sürülüyor.

iPhone 16 Pro hakkında bomba iddia! Face ID ekran altında olacak