Elektrikli otomobil çalışmaları geri dönülemez noktaya geldi: Benzinli araçlara elveda

Elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş

Elektrikli otomobil çalışmaları artık geri dönülemez noktaya geldi. Özellikle son yıllarda çok daha hızlı bir şekilde çalışma yapıldığını görüyoruz. Hadi gelin konu ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılara birlikte göz atalım.

Her geçen yıl elektrikli otomobil çalışmaları biraz daha artış gösteriyor. Bu konuda Avrupa Birliği en fazla bastıran topluluk olarak karşımıza çıkıyor. Paris iklim konferansı bunun önemli kanıtı olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca Avrupa Birliği içten yanmalı motorları önümüzdeki yıllarda tamamen yasaklamayı düşünüyor.

Otomotiv sektörü yaşanan gelişmelere kayıtsız kalmıyor. Birçok şirket elektrikli otomobillere tamamen geçiş yapmak için çalışmaları hızlandırdı. Burada bahsedilen benzinli ve elektrikli araçları birlikte kullanmak değil. Asıl amaç içten yanmalı motora sahip otomobillerin üretimini tamamen durdurmak. Hyundai bu konuda radikal bir karar verdi.

Elektrikli otomobil çalışmaları giderek hızlanıyor

Ortaya çıkan son detaylara göre Hyundai elektrifikasyon tasarım merkezini güçlendirdi. Ancak asıl radikal olan kısım içten yanmalı motor geliştirme bölümünü tamamen kapatması oldu. Aslına bakacak olursak neredeyse hiçbir otomotiv şirketi böyle bir şey yapmaya cesaret edemedi.

Elektrikli otomobil çalışmaları

Hyundai tarafından yapılan bu yenilik ile birlikte artık içten yanmalı motorlara tamamen elveda demek üzere olduğunu görüyoruz. Elektrikli performansa odaklanmak isteyen şirketin bundan sonra içten yanmalı motorlar ile bir ilgisi kalmayacak. ARGE patronu olarak bilinen Park Chung-Kook çalışanlarına bir e-posta gönderdi. Mesajında motor geliştirme süreçlerinin başarılı olduğunu fakat yenilikler yaratmaları gerektiğini söyledi.

TOGG yerli otomobil hakkında bomba gibi açıklamalar: Gerçekten yerli mi

Elektrikli otomobil çalışmaları her geçen yıl daha büyük bir hızla devam ediyor. Hyundai 2025 yılına kadar 1 milyon civarında elektrikli araç üretmek istiyor. Ayrıca 2040 yılında tamamen elektrikli otomobiller üretecek. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.