Yüzüklerin Efendisi dizisi izleyicileri elinde tutamadı

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri için ilk fragman geldi

Amazon’un büyük bütçeli Yüzüklerin Efendisi dizisi The Rings of Power, sezon finaline ulaşana kadar ilk bölümdeki izleyicilerinin üçte ikisini kaybetti.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl ekranlara gelen en dikkat çekici dizilerden biri de Amazon tarafından hazırlanan Yüzüklerin Efendisi dizisiydi. The Lord of the Rings: The Rings of Power, yani Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri adını taşıyan dizi, gerek devasa bütçesi gerekse uyarlandığı eserin kalitesiyle büyük beklenti yaratmıştı. Nitekim bu beklenti Amazon için karşılık da verdi. Dizinin eylül ayında yayınlanan ilk bölümü, Amazon Prime Video tarihinde en çok izlenen bölüm oldu. İzleyiciler Güç Yüzükleri dizisine büyük ilgi göstermişti. Bu yüzden dizi büyük bir potansiyelle başladı. Ancak dizinin bu potansiyeli heba etmesi bir sezon bile sürmedi.

İlk sezonuyla ne eleştirmenleri ne de izleyicileri memnun edebilen Güç Yüzükleri, özellikle Yüzüklerin Efendisi hayranları için tam anlamıyla hayal kırıklığına dönüştü. Amazon daha çok dizinin ilk bölümlerinin başarısına dikkat çekerek bu hayal kırıklığının üstünü örtmeye çalışmış olsa da paylaşılan son verilerle birlikte dizinin başarısızlığı tasdiklenmiş oldu.

the rings of power 2

Amazon tüm sezonun izlenme rakamlarını resmi olarak açıklamamış olsa da şirket içinden güvenilir kaynakların paylaştığı bilgiler izlenme rakamlarına ortaya çıkardı. Bu rakamlara göre Güç Yüzükleri’nin ilk bölümünü izleyen 25 milyon kişiden sadece yüzde 37’si sezonu tamamladı. Oysa bu tarz yüksek profilli bir dizi için yüzde 50 bile düşük bir oran olarak görülüyor. Hal böyleyken dizinin yüzde 50’ye bile ulaşamamış olması, Güç Yüzükleri’nin Amazon için ne kadar büyük bir hayal kırıklığına dönüştüğünü kanıtlıyor.

Yüzüklerin Efendisi film üçlemesinde anlatılan olayların asırlarca öncesinde, Orta Dünya’nın İkinci Çağ’ında geçen The Lord of the Rings: The Rings of Power, Karanlık Lord Sauron’un güç kazanmaya başladığı ilk dönemde geçiyor. Elfleri ve insanları kandırarak Güç Yüzüklerini yaptıran Sauron, Orta Dünya’da yaşayan tüm halkları tehdit eden ölümcül bir güç haline geliyor. Tüm zamanların en pahalı dizisi olan The Lord of the Rings: The Rings of Power’da Galadriel ve Elrond gibi tanıdık karakterlerin genç halleri de yer alıyor.

Galaxy S23 satışları S22’yi gölgede bıraktı