ChatGPT yasaklandı; VPN kullanımı tavan yaptı

OpenAI, ChatGPT için devrimsel bir özellik sunuyor

İtalya’nın popüler yapay zeka programı ChatGPT’yi yasaklamasının ardından ülkedeki VPN kullanımı bir anda yüzde 400 arttı.

Şu sıralar yapay zeka alanında yeni eşiklerin hızla aşıldığı kayda değer bir dönemden geçiyoruz. Bu ani atılımın fitilini ateşleyen ise Microsoft destekli OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT oldu. İlk olarak kasım ayında kullanıcıların erişimine açılan yapay zeka programı, kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaştı ve tüm zamanların en hızlı büyüyen uygulaması olarak tarihe geçti. Bunu yaparken de teknoloji dünyasında dengeleri alt üst etti. Bugün neredeyse tüm şirketler bir şekilde yapay zeka alanının ucundan tutabilmek için adeta birbirleriyle yarışıyor.

Şirketlerin yapay zeka konusunda kıyasıya bir yarışa girmesi boşuna değil. Bu teknolojiler şu anda kullanıcılardan büyük ilgi görüyor. Bir ürün ya da servisin yapay zeka destekli olduğunun söylenmesi o ürüne olan ilginin kayda değer ölçüde artmasına sebep oluyor. Yapay zeka programlarının gördüğü bu yoğun ilginin en net göstergelerinden biri de son günlerde İtalya’da yaşananlar oldu.

erişimi yasaklı siteler vpn

Hatırlayacağınız gibi İtalya, geçtiğimiz hafta sürpriz bir kararla ChatGPT’yi yasakladı. OpenAI’ın popüler yapay zeka programını yasaklayan ilk batılı ülke olarak ileride emsal teşkil edebilecek bir karara imza atan İtalya, programı yasakladı yasaklamasına ama bu yasak kullanıcıları programdan uzak tutmaya yetmedi. Çünkü gelen son bilgiler, insanlar bu yasak sonrası VPN’e başvurarak bir şekilde bu yasağı aştığını gösteriyor.

AtlasVPN tarafından paylaşılan verilere göre İtalya’nın ChatGPT’yi yasaklamasının ardından ülkedeki VPN kullanımı neredeyse yüzde 400 artış gösterdi. Google Trends verileri de AtlasVPN’in bu raporunu destekliyor. Çünkü İtalya’daki VPN aramalarının yüzde 600 arttığı görülüyor.

Galaxy S23 satışları S22’yi gölgede bıraktı