Galaxy S23 satışları S22’yi gölgede bıraktı

Samsung ve Apple

17 Şubat’ta raflardaki yerini alan Samsung Galaxy S23, satış rakamlarıyla Galaxy S22’nin çok önünde gidiyor. En çok ilgi gören model ise S23 Ultra oldu.

Bildiğiniz gibi Güney Koreli teknoloji devi Samsung, merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonu Samsung Galaxy S23’ü 1 Şubat’ta resmi olarak tanıttı. Resmi tanıtımın gerçekleşmesinden kısa süre sonra da telefon başta Güney Kore olmak üzere pek çok ülkede ön siparişe açıldı. Ön sipariş aşamasında ortaya çıkan tablo, Samsung’un yeni amiral gemisi akıllı telefonunun büyük ilgi gördüğünü gösterdi. Nitekim bu durum satışlara da yansıdı. 17 Şubat’ta raflardaki yerini alan telefon, ön sipariş sürecinde olduğu gibi satış aşamasında da yoğun ilgi gördü.

Standart model, Plus modeli ve Ultra modeli olmak üzere üç farklı modele sahip olan Galaxy S23 serisinin satışları, geçtiğimiz yıl çıkan Galaxy S22’nin çok önünde seyrediyor. Yeni amiral gemisi akıllı telefonunu önümüzdeki günlerde Japonya’da da satışa sunacak olan Samsung, telefonu daha fazla bölgeye ulaştırması vesilesiyle telefonun satış rakamları hakkında önemli detaylar paylaştı.

Samsung tarafından yapılan açıklamaya göre Galaxy S23 serisindeki telefonların satışları, Galaxy S22’nin ilk çıktığı dönemdeki satış rakamlarından çok daha iyi gidiyor. S23’ün satışları Latin Ameirka’da S22’den 1.7 kat daha iyi satarken, Avrupa ve Orta Doğu’da 1.5 kat, Hindistan’da ise 1.4 kat daha fazla satıyor.

samsung galaxy s23 ultra

Bildiğiniz gibi iPhone 14 serisinin mutlak yıldızı, standart modele göre çok daha iyi özelliklerle gelen iPhone 14 Pro olmuştu. Samsung Galaxy S23 serisinde de benzer bir tablo ortaya çıkmış durumda. Çünkü ön sipariş aşamasında gerçekleşen satışların yüzde 60’ını oluşturan S23 Ultra, sonraki dönemde de bu serinin tartışmasız yıldızı olarak yerini korudu. S23 satışlarının yüzde 60’ını Ultra modeli oluşturuyor. Standart model ile Plus modelinin satışlardaki payları ise yüzde 20’şer.

Katlanabilir telefonlar çok daha popüler hale geliyor