YouTube bahşiş eklentisi ile gündemde!

YouTube, özel emoji tepkilerini test ediyor

Youtube yeni “Super Thanks Tipping” eklentisi ile sevdiğiniz içerik üreticilere bahşiş verme imkanı tanıyor.

YouTube bahşiş eklentisi ile gündemde! Youtube Partner Programındaki tüm uygun içerik üretenlere sunulacak olan bu özellik ile hayranlar favori youtuberlarının en beğendikleri içeriklerine 2 ila 50 dolar arasında bahşiş verebilecek. Söz konusu özellik geçen yıl beta test aşamasında tanıtılmıştı.

YouTube bahşiş eklentisi

Tüm partnerlerine ürettikleri içeriklerden para kazanma yolunu açan youtube Salı günü yaptığı resmi duyuruda 68 alandaki içerik oluşturucuların içeriklerinden nasıl para kazanmalarına izin verileceğinden bahsetti. Söz konusu özellik ilk olarak geçtiğimiz yıl Temmuz ayında uygulamaya başlamış ve sınırlı sayıda üreticiyi kapsayacak şekilde denenmişti. Yapılan açıklama ile bu özelliğin tüm içerik oluşturucuların kullanımına açılacağının müjdesi verildi.

YouTube bahşiş eklentisi

YouTube bahşiş eklentisi ile gündemde!

Super Thanks Tipping” (Süper Teşekkürler Bahşiş) yoluyla para kazanma sürecini açıklayan ayrıntılı bir gönderi paylaşan Youtube, hayranların içeriği izlerken 2 ila 50 dolar arasında bulunan dört mevcut meblağda bahşiş verilebileceğinden bahsetti. Buna ek olarak izleyiciler animasyonlu GİF görüntüleyebilecek ve yorumlarını vurgulayabilecekleri özel renkleri kullanabilecekler. İçerik oluşturucular, normal yorumlarla aynı şekilde bu mesajlara da yanıt verebilir.

YouTube bahşiş eklentisi

Super Thanks Tipping” özelliği, içerik oluşturucuların kazanç elde edebilecekleri birkaç kolay yoldan birisidir. Super Chat isimli bir diğer özellik, izleyicilerin canlı yayın sırasında yaptıkları ve sohbette sabitlenmelerini istedikleri yorumları için ödeme yaptıkları bir özellik iken, Super Stickers içerik oluşturucuların hayranlarına çizim karakterler satarak para kazanmalarına olanak vermektedir.

Mevcut durumda içerik üreticiler platforma yükledikleri videoları aracılığıyla reklam gelirinden pay alabilmektedir. Yapılan yenilikler ile youtuberlara söz konusu reklam gelirleri haricinde de kazanç elde etme imkanı doğmaktadır. “Super Thanks Tipping” uygulaması tek bir tıklamayla etkinleştirilebilir ve gerek masaüstü gerekse Android ve İos için kullanılabilmektedir.

Google arama uygulamaları için kararı verdi