YouTube Bağış Kartı özelliği duyuruldu!

youtube bagis karti

YouTube Bağış Kartı olarak çevirebileceğimiz yeni özellik ile karşımıza çıktı. YouTube üzerinden bağış yapmak artık mümkün!

Dünyanın en popüler video içerik servisi YouTube, yeni bir özellik ile karşımızda. Bir milyardan fazla kullanıcısı bulunan platformda artık yayıncılar videoları için bağış isteyebilecek ve kullanıcılar kendi belirledikleri rakamlarda bağışta bulunabilecek. Tabii ki bazı kurallar var.

YouTube Bağış Kartı ile bağış yapın!

Eğer kar amacı gütmeyen bir amacınız, dikkat çekmek istediğiniz bir sorun, bağış toplamak istediğiniz bir organizasyon veya etkinlik veya yardım etmek istediğiniz birileri varsa artık sesinizi daha rahat duyurabilirsiniz. Çünkü yayıncılar için YouTube Bağış Kartı özelliği duyuruldu. “Donation Cards” olarak adlandırılan bu özellik kısa bir video ile tanıtıldı.

Detaylara girmeden önce belirtelim, bu özellik şimdilik sadece ABD’de kullanılabiliyor. Bağış toplamak istediğiniz konunun ABD kanunlarına uygun olması gerekiyor. Gerekli koşulların sağlandığını düşünüyorsanız, video yöneticisinden “Bağış Kartı” özelliğini aktifleştirebiliyorsunuz.

5, 10, 20 dolarlık bağışları toplamak veya kullanıcıların bağış yapmak istediği rakamı belirlemesi mümkün. YouTube, bu özelliğin aktifleştirildiği videolardan hiç komisyon almayacağının altını çiziyor. Normal şartlarda YouTube servisinin içerik ortaklarından biriyseniz, tıpkı Google Adsense gibi belirli bir kesinti yapılıyordu. Ancak YouTube Bağış Kartı kesinti yapılmayan ve rakamı doğrudan ileten bir özellik olarak duyuruldu. Henüz ülkemizden kullanılamayan bu özelliğin önümüzdeki günlerde ABD dışındaki ülkelerde de aktifleşeceği söyleniyor. Özelliğin tanıtıldığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

Google Glass hesapları kapatıldı!