Clubhouse içerik oluşturucuları para kazanmaya başlayacak! İşte detaylar

Clubhouse içerik oluşturucuları paza kazanmaya başlayacak! İşte detaylar

Clubhouse Strike ile ortaklık kuruyor. Böylece uygulama, içerik oluşturucular için ilk para kazanma özelliğini kullanıma sunmaya başladı. Sosyal sesli sohbet uygulaması, tüm kullanıcılara doğrudan platformdaki konuşmacılara para göndermenin bir yolunu sunan Clubhouse Payments’ı tanıtmak için Stripe ile işbirliği yaptı.

Bir kullanıcının tek yapması gereken, en sevdiği konuşmacının profiline gitmek, alttaki Para Gönder düğmesine dokunmak ve ardından vermek istediği miktarı seçmek. Elbette, henüz yapmadıkları takdirde bir kredi veya banka kartı kaydettirmeleri gerekecek. TechCrunch’ın belirttiği gibi, sanal bir bahşiş kavanozu gibi ve diğer uygulamalardaki ve web sitelerindeki benzer özelliklerden çok da farklı değil. Bir içerik oluşturucunun elde ettiği miktar kesinti yapmayacak. Bir kullanıcının gönderdiklerinin yüzde 100‘ü hedeflenen alıcıya gidecek ve gönderenden yalnızca Stripe’ye gidecek bir işlem ücreti alınacak. Clubhouse, işlemden hiçbir şey kazanmayacak. Ancak özellik daha yaygın hale geldiğinde durumun böyle olup olmayacağını söylemedi. Artık tüm kullanıcılar para gönderebilirken, Clubhouse Payments yalnızca küçük bir konuşmacı grubu için etkinleştirildi. Ancak şirket, geri bildirim topladığı ve özelliğe ince ayar yaptığı için ödemeleri dalgalar halinde alma olanağını sunacak.

Clubhouse içerik oluşturucuları paza kazanmaya başlayacak! İşte detaylar

Clubhouse yaptığı duyuruda, “İçerik oluşturuculara ve doğrudan ödeme almalarına olanak tanıyan birçok özellikten ilki olacak” dedi. Buna göre gelecekte daha fazlasını göreceğiz. Ocak ayında, bir kısmı yeni ortaya çıkan içerik oluşturucuları desteklemek için kullanılacak olan 100 milyon dolarlık fon topladığı bildirildi.

LG akıllı telefon sektöründen neden çekildi?