Nokia 8.3 Android 11 güncellemesi ile yeni özellikler kazandı

Android 11 almayacak Xiaomi modelleri

Nokia 8.3 Android 11 güncellemesi uzun bir süredir bekleniyordu. Bu cihazın çıkışı da yeni güncelleme alması da biraz mucize oldu. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Nokia 8.3 Android 11 güncellemesi açıkçası bu yıl pek beklenmiyordu. Xiaomi şirketi tarafından düzenli bir şekilde güncelleme verilmesi diğer firmalara da örnek oldu. İşte tam da bu nedenle Nokia ve diğer markalar güncellemelere daha fazla önem göstermeye başladı.

Nokia 8.3 5G cihaz için Android 11 güncellemesi şu an dağıtılmaya başlandı. Bu yeni güncelleme ile birlikte çok fazla özellik geliyor. Bu özellikler sayesinde akıllı telefonlar artık çok daha kullanışlı olacak.

Nokia 8.3 güncellemesi yeni özellikleri beraberinde getirecek

Güncellemelerin boyutları bizlere birçok konuda ipucu verebiliyor. Mesela bu güncelleme boyutunun 1,89 GB gibi son derece yüksek bir kapasitede olması işin boyutunu net bir şekilde gösteriyor.

Nokia 8.3 Android 11

  • Telefonunuza gelen mesaj bildirimlerini gruplara ayırabilme.
  • Ekranda sabitleme sağlayan sohbetleri ekrana aktarma baloncukları
  • Erişim talebinde bulunan uygulamalara tek seferlik izin verme
  • Açıkları kapatan güvenlik güncellemeleri

Bütün bunlara sadece bir güncelleme ile sahip olmak mümkün. Android 11 ile birlikte hem bunlara hem de başka bazı özelliklere sahip olabilirsiniz. Hem bildirimler çubuğu hem de arayüzde bazı yeni tasarım değişikliklerine yer verildi. Bu sayede yenilik isteyen kullanıcılar tatmin edilmeye çalışılacak.

Nokia Quicksilver Geekbench’te görüntülendi

Tüm bunlara ek olarak yeni Android güncellemesi ile birlikte bildirim geçmişi çok kolay bir şekilde kontrol edilebiliyor. Yani akıllı telefonunuza eskisinden daha çok hakim olabileceksiniz. Peki siz bu yeni özellikler hakkında ne düşünüyorsunuz?