Dumlupınar üniversitesi video konferans uygulaması geliştirdi

Görüntülü görüşme uygulamaları

Türkiye’de pek bilinmeyen üniversiteler arasında yer alan Dumlupınar Üniversitesi, video konferans uygulaması geliştirdi. Öğrencilerin iyi iş çıkardığını söyleyebiliriz.

Dumlupınar Üniversitesi video konferans uygulaması haberi özellikle genç girişimcileri desteklemek isteyenlerde heyecan yarattı. Sadece son bir yıl içerisinde video konferans uygulamalarının en az 4 kat daha fazla kullanılması buna yönelik projeleri artırdı. Birçok şirket kendi video konferans uygulamasını geliştirmeye çalışıyor.

Elbette sadece şirketler değil aynı zamanda üniversitelerin de bu tür çalışmalara devam ettikleri anlaşılıyor. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Yapay Zeka & Bilişim Teknolojileri Topluluğu (YAZTEM) tarafından geliştirilen bir video konferans sistemi, bunun en güzel örnekleri arasında yer alıyor.

Video konferans uygulamaları fazla rağbet görüyor

Dumlupınar Üniversitesi’nin bir okul kulübü tarafından yapılan video konferans uygulaması, oldukça etkileyici özelliklere sahip. Sınırsız katılımcı, toplantı ve ekran paylaşımı gibi özellikler sunuluyor. Uygulamanın ismi ise ‘Arsimeet’ oldu.

Günümüzde çok kullanılan video konferans uygulamalarının eleştirilen bazı yönleri var. Mesela sınırsız kişi ile bağlantı kurmak neredeyse imkansız. Ancak bu uygulamada katılacak kişi sayısı ile alakalı herhangi bir sınır bulunmuyor. Ayrıca sınırsız ekran paylaşımı gibi çeşitli özellikler yer alıyor.

Dumlupınar Üniversitesi video konferans

  • Oylama işlemi.
  • Aylık raporlama ve istatistik edinimi.
  • Lobide bekletme.
  • Toplantıyı kaydetme.
  • Sınırsız katılım.

Bu özellikler, şimdilik uygulama ile alakalı en çok bilinenler arasında yer alıyor.

Zaman ilerledikçe yeni özellikler alması beklenen bu video konferans uygulaması, iyi bir iş çıkardıklarını gösteriyor. Ancak rakiplerinin Microsoft ve Zoom gibi şirketler olduğunu unutmamak gerekiyor.

Bu uygulamanın mobil ve masaüstü versiyonlarının yayınlanması için geliştirmeler devam ediyor. Sizce böyle bir video konferans sistemi önemli bir katkı sunacak mı? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.