Yeni Xbox Kinect 3.0 ile gelebilir!

kinect

Microsoft’un Kinect ısrarını yeni nesil Xbox konsolunda da sürdüreceği iddia ediliyor. Yeni Xbox Kinect 3.0 desteğiyle mi gelecek? İşte detaylar.

Microsoft’un bu nesilde Sony’nin çok gerisinde kalmasının belli başlı nedenleri vardı. Nitekim Kinect 2.0 da bu nedenlerden biriydi. Microsoft, 2013 yılında Xbox One’ı ilk defa duyurduğunda konsolun Kinect 2.0 ile birlikte satılacağını açıklamıştı. Yani Xbox One’ı satın almayı düşünenlerin, Kinect 2.0’ı da alması zorunluydu. Doğal olarak bu dayatma oyun severler üzerinde itici bir etki yarattı.

Her ne kadar Microsoft sonradan Kinect 2.0 inadından vazgeçip, Xbox One’ı yalnız satmaya başlasa da artık iş işten geçmişti.

kinect 3

Peki yeni nesil Xbox konsolunda da Kinect desteği olacak mı? Sızdırılan bilgilere göre yeni nesil Xbox One konsolu Kinect 3.0 ile gelecek. Yalnız bu sefer Kinect’in harici olarak satılmayacağı, konsola entegre edileceğine dair söylentiler de mevcut.

Eğer Microsoft yeni Xbox konsolunda da Kinect 3.0’ı zorla oyun severlere satmaya çalışırsa, tarih tekerrür edecektir. Lakin Microsoft’un aynı hatayı tekrar yapacağına biz çok fazla ihtimal vermiyoruz.

Cyberpunk 2077 için yeni paylaşım