Xbox One X satışları iyi gidiyor

xbox one

Microsoft’un ara nesildeki yeni konsolu Xbox One X verimli bir ön sipariş sezonu geçiriyor. Zira cihaz birçok perakendecide tükenmiş durumda.

Bu nesle Microsoft’un hiç de iyi bir başlangıç yapmadığını söylemek, fazlasıyla doğru olacaktır. Bilindiği üzere Xbox One ve PS4 yakın tarih aralıklarıyla satışa sunuldu. Her iki konsol devi de E3 2013’te sahne alarak konsollarını ve sahip oldukları avantajları anlatmıştı. Fakat Microsoft’un burada yaptığı pazarlama hataları, Xbox One’ın 1-0 geride başlamasına neden olmuştu.

Microsoft’un oyun oynayabilmek için internet bağlantısını zorunlu koşması, Kinect 2.0’ı kutunun içeriğine dahil ederek fiyat etiketini yükseltmesi oyun severler tarafından hoş karşılanmadı. Amerikalı şirket bu ısrarlarından vazgeçtiğinde ise atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmişti.

Şimdilerde ise Microsoft, gelmiş geçmiş en güçlü konsol olarak lanse ettiği Xbox One X modelini satışa sunmaya hazırlanıyor. Yaklaşık olarak 500 dolarlık fiyat etiketine sahip olan cihaz şu an Amerika ve Avrupa’nın bazı ülkelerinde ön siparişte.

Son gelen bilgilere göre, Xbox One X Amerika’da oldukça başarılı bir çizgi çiziyor. Zira konsolun bir çok perakendecide tükendiği belirtiliyor. Zaten Xbox konsolları Amerika’da her zaman tutulmuştur.

Avrupa’ya baktığımızda ise hala pek çok perakendecide Xbox One X siparişinin verilebilir olduğunu görüyoruz. Yani henüz bu perakendecilere verilmiş olan stoklar tükenmiş değil.

Açıkçası Xbox One X, ara nesil bir cihaz olduğu için yüksek fiyatıyla çok da başarılı olamayabilir. Fakat şimdilik ön siparişleri pek de fena gitmiyor diyebiliriz.