Kinect’siz Xbox One Daha İyi Performans Verecek

Kinectsiz Xbox One Daha İyi Performans Verecek

Kinect 2.0 sensörünün standart Xbox One paketinden çıkarılması hakkında konuşan Microsoft, Kinect’siz Xbox One’ın daha iyi performans vereceğini belirtti.

Microsoft‘un geçtiğimiz yılın Kasım ayında piyasaya sürdüğü yeni nesil konsolu Xbox One, istenilen satış rakamlarına ulaşamamış ve bu konuda rakibi Sony’nin yeni nesil konsolu PlayStation 4’ün gerisinde kalmıştı. Fiyat olarak PlayStation 4’ten daha pahalı olan Xbox One‘ın satışlarındaki bu durgunluğu gidermek için gerekli önlemleri almaya çalışan Microsoft, çareyi Kinect sensörünü kaldırmakta buldu.

Xbox_One

Bugüne kadar Xbox One‘ın standart paketi içerisinde zorunlu olarak yer alan Kinect sensörünün, 9 Haziran’dan itibaren paketten çıkarılacağı ve böylece konsolun daha düşük fiyata satılabileceği geçtiğimiz hafta resmi olarak açıklandı. Kinect’in paketten çıkarılmasıyla beraber Microsoft‘un yeni nesil konsolunda daha iyi bir satış grafiği yakalaması beklenirken, bu hamlenin beraberinde getirdiği bir fayda daha ortaya çıktı. Microsoft yetkilisi Yusuf Mehdi’nin açıklamasına göre, Kinect sensörü için CPU ve GPU ayırmak zorunda kalmayacak olan konsollar eskisine göre daha yüksek performans sunabilecek.

The Last of Us’ın PS4′e Geçişi Oldukça Zorlu Olmuş