Xbox One Satışları Microsoft’u Memnun Etti

Xbox One Satışları Microsoftu Memnun Etti

Kinect sensörsüz düşük maliyetli versiyonu piyasaya sürüldükten sonra satışları ikiye katlanan Xbox One, Microsoft’u memnun etmiş gibi görünüyor.

Merakla beklenen yeni nesil konsolu Xbox One‘ı geçtiğimiz yılın Kasım ayında piyasaya süren Amerikalı teknoloji devi Microsoft, istediği ilgiyi görememiş ve yeni nesil konsollar mücadelesinde rakibi Sony’nin açık ara gerisinde kalmıştı. Oldukça başarılı bir satış grafiği yakalayan PlayStation 4’e karşı oldukça zayıf kalan Xbox One‘ı kullanıcılar için daha cazip hale getirmek için sıkı bir çalışma yürüten Microsoft, başta konsolun Kinect sensörsüz versiyonunu satışa sunması olmak üzere birçok önemli adım atmıştı.

Xbox_One

Microsoft cephesinden gelen yeni açıklamalara bakılacak olursa, Xbox One‘ı daha cazip hale getirmek için yapılan değişiklikler işe yaramış gibi görünüyor. Microsoft yeni nesil konsolunun şimdiye kadar kaç adet sattığını resmi olarak açıklamaktan kaçınmış olsa da, Kinect sensörsüz 400 dolarlık versiyonun Haziran ayında piyasaya sürülmesinin ardından satışlar kayda değer ölçüde arttığını vurguladı. Haziran ayından sonra Xbox One satışlarının neredeyse ikiye katlandığını açıklayan Microsoft sözcüsü, satışlarının oldukça sağlam olduğunu belirtti.

Motorola Moto X+1′in Özellikleri Ortaya Çıktı