Microsoft Kinect’ten Henüz Vazgeçmiş Değil

Microsoft Kinectten Henüz Vazgeçmiş Değil

Kinect sensörünün standart Xbox One paketinden çıkarılması hakkında konuşan Microsoft yetkilisi Phil Spencer, hareket sensöründen vazgeçmediklerini söyledi.

Teknoloji devi Microsoft büyük umutlar bağladığı yeni nesil konsolu Xbox One‘ı geçtiğimiz yılın Kasım ayında piyasaya sürdüğünde, Kinect hareket sensörünü de standart Xbox One paketinin içine katmıştı. Ancak aynı dönemde Sony tarafından piyasaya sürülen PlayStation 4, yeni nesil konsol satışlarında Xbox One’ı açık ara geride bıraktı ve Microsoft’un yeni nesil konsolu üzerinde değişiklikler yapmak zorunda bıraktı.

Microsoft_Kinect

Xbox One‘ın yeni nesil konsollar savaşında PlayStation 4’e kaybetmesinin temel nedenlerinin başında PlayStation 4’ün daha ucuz olması geliyordu ve bu durumu değiştirmek için harekete geçen Microsoft, çareyi Kinect sensörünü standart Xbox One paketinden çıkarmakta buldu. Microsoft tarafından alınan bu karar Kinect‘ten vazgeçildiği yönünde bir izlenim vermiş olsa da, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Microsoft yetkilisi Phil Spencer bunun doğru olmadığını belirtti.

Kinect sensörünün Xbox One‘a işlevsellik katarak daha iyi bir oyun deneyimi sağladığını belirten Spencer, kullanıcıların Kinect‘i yaratıcılıklarını dışarı vurmak için kullandıklarına dikkat çekti. Her ne kadar şu ana kadar Kinect odaklı olarak geliştirilen tek oyun Kinect Sports Rivals olsa da, Spencer’a göre oyun yapımcıları hareket sensörüne uygun oyunlar geliştirmeye devam edecek.

PlayStation 4 İçin Yeni Özellikler Geliyor