Kinect Sensörü İçin Yeni Özellikler Yolda

Kinect Sensörü

Microsoft’un büyük umutlar bağladığı Kinect sensörü şimdilik istenileni verememiş olsa da önümüzdeki dönemde heyecan verici yeni özelliklere kavuşacak.

Microsoft merakla beklenen yeni nesil konsolu Xbox One‘ı geçtiğimiz yılın Kasım ayında piyasaya sürdüğünde, konsolla beraber gelen Kinect hareket sensörünün cihazın en önemli satış noktaları arasında yer alması bekleniyordu. Ancak Microsoft’un planları tutmadı ve Kinect‘le beraber satıldığı için fiyatı aynı dönemde piyasaya sürülen PlayStation 4’e göre çok daha pahalı olan Xbox One rakibinin açık ara gerisinde kaldı.

XBox-One-Kinect-Sensor-Front-Large

Durum böyle olunca, oldukça kötü bir başlangıç yapan Xbox One‘ı kullanıcılar için daha cazip hale getirmek adına sıkı bir çalışma yürüten Microsoft’in ilk hamlelerinden biri yeni nesil konsolun Kinect sensörsüz versiyonunu satışa sunmak oldu. Microsoft’un bu hamlesi Kinect sensörü için bir gerileme olsa da, Amerikalı teknoloji devi tarafından yayınlanan yeni açıklama firmanın hareket sensörüne ikinci bir şans vermeye hazır olduğunu gösterdi.

2015 yılında Kinect hareket sensörünü baştan yaratacak yenilikçi özellikler hazırlayacaklarını belirten Xbox One ekibi, bu amaçlarına ulaşmak için işe alımlara da başladı. Xbox One ekibi tarafından yayınlanan bu iş ilanı ekibin Kinect sensörü için yeni kullanım alanları yaratmak istediğini de gösterdi.

2015’in İlk Haftasında En Çok İndirilen Filmler