Xbox One Kinect’ten Sonra Yükselişe Geçti

Xbox One Kinectten Sonra Yükselişe Geçti

PlayStation 4’le arasındaki farkı kapatmak için sıkı bir mücadele veren Xbox One, Kinect’siz versiyonların satışa sunulmasının ardından yükselişe geçti.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft yeni nesil konsolu Xbox One‘ı geçtiğimiz yılın Kasım ayında piyasaya sürmüş, ama yeni nesil konsoluyla istediği başarıyı yakalayamamıştı. Aynı ay içerisinde Sony tarafından piyasaya sürülen PlayStation 4’ün gölgesinde kalan ve satışlar konusunda rakibinin oldukça gerisinde kalan Xbox One, son dönemde yapılan değişikliklerle aradaki farkı kapatmaya çalışıyor.

Xbox_One

Xbox One‘ı yeni nesil konsollar savaşında PlayStation 4‘ün gerisinde kalmasının en önemli nedeni olarak oyun alanına gerektiği gibi öncelik vermemesi gösteriliyor olsa da, Kinect sensörüyle birlikte satılan Xbox’ın rakibine göre daha pahalı olması da oldukça etkili oldu. Xbox One’ı kullanıcılara daha cazip hale getirmek için sıkı bir çalışma başlatan Microsoft’un ilk önemli adımı, yeni nesil konsolunu Kinect sensörsüz haliyle satışa sunmak oldu. Bu değişiklik sonrası fiyatı düşen Xbox One hakkında açıklamalarda bulunan Xbox pazarlama yöneticisi Harvey Eagle, son haftalarda konsolun satışlarında kayda değer bir artış görüldüğünü belirtti.

Mortal Kombat X Yeniliklere Öncelik Verecek