Yeni Netflix güncellemesi tepki çekti

Netflix fiyatlarına zam geldi!

Dünyanın en çok abonesi bulunan dijital içerik platformlarından Netflix, bazı kullanıcılarının tepkesine yol açacak olan bir hamlede bulundu.

Yeni Netflix güncellemesi tepki çekti. Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı bulunan Netflix, ülkemizde de oldukça popüler bir dijital platform haline geldi. Türkiye’de yaygın bir şekilde kullanılan Netflix, farklı paket seçenekleriyle kullanıcılarına hizmet vermeye devam ediyor. Ancak son zamanlarda yapılan bir hamle, Netflix kullanıcılarının tepkisini çekti.

Netflix sevilen seriyi geri getiriyor

Yurt dışında ülkemizde bulunmayan bir reklamlı paket seçeneği sunan Netflix, daha uygun fiyatlı olması nedeniyle bu paket için yoğun talep görüyor. Şirket bu paketin yanı sıra, “Temel”, “Standart” ve “Özel” olarak adlandırılan diğer paketleri de kullanıcılara sağlıyor.

Netflix kurucusu Reed Hastings

Yeni Netflix güncellemesi tepki çekti

Ancak, Netflix’in son hamlesi Temel paket kullanıcılarını oldukça kızdırdı. Şirket, reklamlı paketin görüntü kalitesini 1080p’ye çıkartırken, Temel paketin görüntü kalitesini 720p’de sabit bıraktı. Bu durum, sosyal medya kullanıcıları tarafından skandal olarak nitelendirildi.

Netflix

Netflix’in bu hamlesi, Temel paket kullanıcılarının platformdan ayrılmasına neden olabilir. Temel paketi kullanan kullanıcılar, reklamlı seçenekle aynı görüntü kalitesine sahipken bir anda daha fazla para ödeyip onlardan daha kötü bir görüntü kalitesiyle karşı karşıya kaldılar. Netflix’in konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmaması ise tepkileri arttırıyor. Kullanıcılar, şirketten açıklama yapmasını ve bu konuda bir çözüm bulmasını bekliyor. İlerleyen zamanlarda reklamlı versiyonun Türkiye pazarına da gelmesi beklenirken fiyatın ne olacağı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor. Yeni Netflix güncellemesi tepki çekti.

Oppo yeni patenti ile dengeleri değiştirecek