Oppo yeni patenti ile dengeleri değiştirecek

Oppo

Oppo’nun patentini aldığı yeni kayar ekranlı akıllı telefon modeli teknoloji dünyasında heyecan yarattı.

Oppo yeni patenti ile dengeleri değiştirecek. Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo, yeni bir esnek ekranlı akıllı telefon üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Ancak bu model, Find N2 ve Find N2 Flip gibi katlanabilir bir ekranla değil, kayar bir ekran paneliyle donatılmış.

oppo

Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi’nde yayınlanan bir belgeye göre, Oppo’nun kayar ekranlı bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı görülüyor. 91Mobiles tarafından keşfedilen bu patent belgesinde, cihazın arka yüzünde LED flaşlı bir kamera modülü bulunuyor. Modül, arka panelin iki kısmının arasına yerleştirilmiş ve kayar ekranın ve destek yapısının birleştirilmesiyle oluşmuş. Ancak ön yüzde selfie kamerası veya böyle bir sensörü barındırmak için herhangi bir kesik bulunmuyor. Bu nedenle, kayar telefonun ekran altı bir kamera ile gelebileceği düşünülüyor.

Oppo Find X6

Oppo yeni patenti ile dengeleri değiştirecek

Bu geleceğe yönelik Oppo cihazıyla ilgili diğer ayrıntılar henüz bilinmiyor. Fakat tasarım detayları arasında, sağ tarafta ses açma ve kapama tuşları, alt tarafta USB-C bağlantı noktası ve hoparlör ızgarası yer alıyor. Ancak, bu sadece bir patent olduğu için şirketin şu anda böyle bir telefon üzerinde çalışıp çalışmadığı belirsiz. Dahası, bu yeni teknolojinin katlanabilir telefonlardan farklı olarak, kullanıcıların cihazın şeklini tek bir dokunuşla değiştirebileceği düşünülüyor.

Oppo Reno 10

Sonuç olarak, Oppo’nun kayar ekran teknolojisi, katlanabilir ekranlara alternatif bir seçenek sunabilir. Ancak, bu teknolojinin pratik kullanıma hazır hale getirilmesi ve daha fazla detayın ortaya çıkması zaman alabilir. Oppo yeni patenti ile dengeleri değiştirecek.

Xiaomi 13 Ultra pil özellikleri netleşmeye başladı