Yeni iPad Pro’ların Fiyatları 1500 Dolardan Başlayabilir

123 8

Yeni nesil iPad Pro’ların beklenenden daha pahalı olacağı söyleniyordu. Bu iddia birkaç farklı kaynak tarafından dile getirilmişti. Güney Kore’den gelen taze bir rapor fiyat söylentilerini tekrar doğruladı.

Naver blog sitesinde yeux1122 nickli kullanıcı yine dikkat çekici bir dedikodu paylaştı. Naver’de yazanlara göre OLED ekranlı iPad Pro‘ların fiyatları 1500 dolardan başlayacak. Bu fiyat boyut ve özelliklere bağlı olarak 1800 ile 2000 dolara kadar yükselecek. Mevcut iPad Pro ve diğer iPad modellerini göz önüne alırsak yüksek fiyat artışından söz ediyoruz. Söz konusu fiyatlar bazı MacBook modellerinin bile fiyatlarını geçiyor. Mesela M2 işlemcili 13.6 inç’lik MacBook Air’ın fiyatı 1199 dolardan başlıyor. Bu artışın en büyük nedenlerinden biri ise OLED panel.

ipad pro

Apple’ın LIPO kullanarak çerçeveyi incelteceği söyleniyor. LIPO, düşük enjeksiyonlu basınçlı kalıplama anlamına geliyor. DigiTimes’a göre 11 ve 13 inç’lik hibrit OLED panellere sahip yeni iPad Pro‘lar 2024’ün ortalarında piyasaya sürülecek. Hibrit OLED paneller esnek ve sert malzemelerin kombinasyonuyla üretiliyor. Böylece daha ince ve daha hafif tasarımın kullanılmasına katkı sağlıyor. OLED panel LCD ekrandaki arka aydınlatma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Doğal siyah renkle birlikte daha yüksek kontrast oranı, daha düşük güç tüketimi, daha uzun kullanım ömrü sunuyor. Naver sitesindeki rapor OLED ekranın yüksek fiyatları haklı çıkaracağından söz ediyor ki, açıkçası bu ifade de oldukça ilginç.

Apple yeni nesil tabletlerinde başka neler yapmayı planlıyor? Mark Gurman’a göre Apple mevcut Magic Keyboard’a yönelik eleştirileri ele alarak yeni modelde daha büyük trackpad sunacak. Gurman, iPad Pro‘nun yeni Magic Keyboard sayesinde daha fazla dizüstü bilgisayara benzeyeceğini vurguladı. Görünüşe göre 2024 model Pro tabletler 2018’den bu yana iPad Pro serisinde yapılan en büyük yeniliklere sahip olacak. Mark Gurman, Apple’ın yeni Pro tabletleri bahar etkinliğinde tanıtabileceğini söyledi.

Apple Yeni Nesil Mac Studio Üzerinde Çalışıyor